Strona 144 z 156 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.431 do 1.440 z 1558

Wątek: Esystem M42.

| OlyJedi Awatar enter
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eliot Zobacz posta
    Czy rozbierał ktoś jupitera 9 85/2 ?
    Środkowa soczewka ma jakiś niewielki luz, czy można to jakoś dokręcić ?

Tu masz pobieżną instrukcję demontażu - powinna wystarczyć
    http://gabriel.mp3-tech.org/blog/ind...y090824-162323
    Ostatnio edytowane przez enter ; 3.09.09 o 22:09

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafakk Zobacz posta
    Nie przesadzajmy z tym ostrzeniem tragedii nie ma, choć w porównaniu do wielu analogów to pewnie lipa. Bolączką jest brak podglądu zdjęcia w pełnej rozdzielczości po zrobieniu (tak to jest przynajmniej w e400 ale pewnie i w następnych modelach też) tylko ta dziadowska miniaturka zapisana w rawie, która przy płytkiej GO guzik daje i po zbliżeniu 8x widać kaszanę. Chyba dopiero w e620 się z tym uporali.
    Tak jest chyba tylko wtedy, kiedy robisz zdjęcie RAW, bez JPG?
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar rafakk
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Tak jest chyba tylko wtedy, kiedy robisz zdjęcie RAW, bez JPG?
    No właśnie tak jest niezależnie od ustawień, bo w jpg też jest miniaturka ukryta, którą aparat wyświetla.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafakk Zobacz posta
    No właśnie tak jest niezależnie od ustawień, bo w jpg też jest miniaturka ukryta, którą aparat wyświetla.
    Widocznie nie musiałem jeszcze aż tak bardzo powiększać. Albo może e-520 ma trochę większą tą miniaturkę, bo nie wydało mi się to aż takim problemem.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Widocznie nie musiałem jeszcze aż tak bardzo powiększać. Albo może e-520 ma trochę większą tą miniaturkę, bo nie wydało mi się to aż takim problemem.
    Tak było na pewno w e-500 i e-400, potem to nie wiem.
    Fujifilm X10

| OlyJedi Awatar marcinpolniak
    Mieszka w
    Przemyśl
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A ja jeszcze wrócę do problemów z ostrzeniem. Kiedyś czytałem na forum że można temu zaradzić zamawiając u optyka soczewkę na wizjer. Mam wadę -1,5 na oku do ostrzenia. Czy ktoś wie coś o tym? Gdzie mogę dostać matówkę, która pomogłaby mi w ostrzeniu przez wizjer. Obecnie wykorzystuję do tego celu LV ale te opóźnienia i dużo mniejsza radocha z focenia.
    Ostatnio edytowane przez marcinpolniak ; 27.09.09 o 00:20
    A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?

| OlyJedi Awatar Ceat
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marcinpolniak Zobacz posta
    ...soczewkę na wizjer. Mam wadę -1,5 ...
    A korekcja w wizjerze nie wystarcza??? Ja mam więcej i załapuję się na kraniec regulacji...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marcinpolniak Zobacz posta
    A ja jeszcze wrócę do problemów z ostrzeniem. Kiedyś czytałem na forum że można temu zaradzić zamawiając u optyka soczewkę na wizjer. Mam wadę -1,5 na oku do ostrzenia. Czy ktoś wie coś o tym? Gdzie mogę dostać matówkę, która pomogłaby mi w ostrzeniu przez wizjer. Obecnie wykorzystuję do tego celu LV ale te opóźnienia i dużo mniejsza radocha z focenia.
    -1,5 powinno pokrętło przy wizjerze zredukować. Można też ostrzyć w okularach, chociaż na wizjerach Olkowych to niezbyt wygodne. Ostatnia opcja to szkła kontaktowe, ale wiadomo nie każdemu pasują i są relatywnie drogie (sam używam aktualnie jednorazowych, ponieważ wadę mam tylko na jednym oku, to nawet to tak drogo nie wychodzi - jednorazowe mają tą zaletę, że zmniejsza się drastycznie ryzyko infekcji).

| OlyJedi Awatar brooneq
    Mieszka w
    Gdansk, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Podepnę sie z moim pytaniem pod ten wątek - moze ktoś wie coś o szkle pentacon 3,5 30mm?
    1) Czy rzeczywiście bije ostroscią pentacona 29mm na głowę?
    2) Czy przy olkach E-5xx e4xx nie chaczy **** o lustro [jak przy pełnej klatce canona]?
    3) Wady techniczne - aberracje winiety itp?

Dzięki z góry,
    Bronek

rodzyn
    Gość
    miałe 30 lat temu , nie narzekałem dosatkowo półautomatyczna przysłona ułatwiająca pracę w manualu.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 4.10.09 o 16:19

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów