Pytanie, gdzie we Wrocławiu mozna naprawic obiektyw mam auto revuenon 135/2.8 i przesłona mi sie nie domyka :/ jest cały czas otwarta na maksa
Pytanie, gdzie we Wrocławiu mozna naprawic obiektyw mam auto revuenon 135/2.8 i przesłona mi sie nie domyka :/ jest cały czas otwarta na maksa
a masz zablokowany bolec z tyłu?
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"
rozkrecilem i w srodku poprostu blaszka odpowiedzialna za domykanie przesłony ciezko chodzi i nie wraca do poprzedniej pozycji po domknieciu ale co jest przyczyna to nie wiem :/
A nie jest zapiaszczona/ zaśniedziała?
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"
Witam
Używał może ktoś z was, słoików zuiko om 180mm f/2.8 , 135mm f/2.8 z systemem 4/3?
Masz te obiektywy? Gratulacje!
Efekty powinny być bardzo dobre.
O żesz, 180/2.8 to bym chętnie podpiął do OM-4![]()
Ja mam Auto-Revuenon 200/3,5 Powiem tak: dobrze się ostrzy.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Obecnie posiadam e-510, planuję zakup jakiś jasnego obiektyw M42 ~50mm. Szukałem nieco informacji, ale mam wątpliwości.
Czy wszystkie obiektywu będą pracowały razem z adapterem m42? Na allegro można spotkać obiektywy typu "auto" - zwracać na to uwagę czy też nie warto?
Czy e-30 pracuje razem z obiektywami na m42 tak jak to ma miejsce np w e510?
Z góry dzięki za odpowiedzi!![]()
Olympus Evolt E-510 + parę gratów
Prawdopodobnie E-30 będzie pracowało z M42 i nie tylko. Ale to w chwili obecnej abstrakcyjne pytanie. A co do AUTO to IMO nie ma żadnego znaczenia.
Ostatnio edytowane przez ksb ; 21.12.08 o 01:29