Strona 94 z 199 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Za krótko miałem w rękach E-3 i nawet już go nie pamiętam ale moim zdaniem wykonanie e-30 stoi na dobrym poziomie. Myślę że w ogólnym rozrachunku nabywcy nie będą rozczarowani. Choć to nie to co E-1.

Poziomnica fajna rzecz ale to tylko dodatek. Podobało mi się działanie AF na detekcji kontrastu przy LV

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Na mojej liście kolejności kupowania jest na ostanim miejscu po metzu af1 58, sigmie 30mm f1,4. Czyli nie prędko

| OlyJedi Awatar gurden
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

premiera

A tak właściwie kiedy będzie dostępny w PL?
    Olympus E-520 14-42, 40-150, 70-300, 14-54II oraz OM i M42 + Metz AF-48
    Blackfrog.pl - filament, części, akcesoria do drukarek 3D/Kultura Gniewu - www.kulturagniewu.pl/Human Behaviour - www.humanbehaviour.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    Różnica pomiędzy E-3 a E-XXX jest b. duża na korzyść E-3 oczywiście. Inaczej - czy tą plastikowość E-30 bardzo czuć w ręku?
    Nie ukrywam, że E-3 bardzo mi się podoba pod tym względem...
    Korzyść to określenie bardzo subiektywne. Przede wszystkim E-30 jest wyraźnie lżejszy od E-3 i nieznacznie mniejszy. Dla mnie to są zalety.
    Plastik jest bardzo solidny i wzbudził moje zaufanie.
    Gdyby nie waga i gałkologia E3 ( podczas zajeć w Cyfrowe.pl nie przypadła mi do gustu)- to przy obecnych cenach po prostu bym go już miał.

Jack, prezes pytał mnie co chcę znaleźć pod choinką. co ja mam mu powiedzieć
    Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 15.12.08 o 15:26
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Mnie jako nowego uzytkownika E-3 interesuje polityka firmy w sensie pozycjonowania produktow, bo obecnie wyglada tak, ze E-3 jest tansze od E-30 i mozna tu "pitu pitu" na temat tego, ze nowosci sa drozsze ale wg. tego co mozna doczytac na stronach Olympusa E-3 to okret flagowy, wiec. Ciekaw jestem jak bedzie ksztaltowala sie cena E-3 po premierze E-30 i tak 2 miesiace po. Mam nadzieje, ze wraz z premiera bedzie mialo miejsce rowniez jakis powazny update w firmaware dla E-3 i innych z systemu E, ktory wkoncu mozliwi poprawne liczenie mozliwych do zrobienia zdjec oraz znaczne poprawy obrazu przy wyzszych ISO. E-30 na wysokich ISO (pow. 800) prezentuje sie obiecujaco, tymbardziej, ze na takiej samej pow. krzemu upakowano 2 Mpix wiecej.
    Rolleicord, Canon
    flickr

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    No i tak jak w którymś z wcześniejszych postów pisałem, wsadzą nową matrycę do E-3 i dalej będzie flagowy.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Albo flagę doczepią

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Albo flagę doczepią
    Albo wypuszcza na gore lodowa i zatonie
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Albo wypuszcza na gore lodowa i zatonie
    Bo E-30 by zatonął, a E-3 nie - wiec okręt, E-30 może być łodzią podwodną.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Bo E-30 by zatonął, a E-3 nie - wiec okręt, E-30 może być łodzią podwodną.
    Ale flagową łodzią podwodną
    Co Wy tak z tym pozycjonowaniem?
    Z poletka konkurencji pamiętam, ze gdy wypuszczono Nikona D80 to miał taką samą matryce jak Nikon D200. Był pozbawiony uszczelnien i pancernej budowy ale był nowszy i miał lepiej dopracowną obsługę matrycy. I fotki z amatorskiego D80 wychodzily ciut lepiej niż z pancernego i połprofesjonalnego D200. Oczywiście można wszystko poustawiać i obrobić, piszę o zdjęciach 'z aparatu". Teraz podobnie dzieje się z Nikonami D300 i D90. Fotki z nowszego wyglądają troszkę lepiej.
    Więc co z tym "pozycjonowaniem"? A nie ważniejsza jest czasem jakość zdjęć?
    Potrzebujesz uszczelnień i pancernej budowy? Kup E-3.
    Zależy Ci na jakości zdjęć i nowszych (więc zapewne bardziej dopracowanych) technologiach obróbki obrazu z matrycy to pomyśl o E30.
    I tyle

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów