Strona 33 z 199 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tao Zobacz posta
    kolego kto wie e3 jest już rok na rynku a olek gdzieś zapowiadał że teraz puszki będzie dosyć często wypuszczał pro puszki.
    jeżeli sie myle to przepraszam być może opieram sie na czyjejś wypowiedzi na tym forum
    Dokładnie teraz mogą produkować nowy model co 12 miesięcy.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    pro puszka co 12 miesięcy... nie rozbestwiacie się zbytnio? przecież zanim się pojawi w sklepach, odczeka się frycowe i poczeka na rzetelne testy, to już nowy model będzie zapowiedziany :P
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    pro puszka co 12 miesięcy... nie rozbestwiacie się zbytnio? przecież zanim się pojawi w sklepach, odczeka się frycowe i poczeka na rzetelne testy, to już nowy model będzie zapowiedziany :P
    Mają takie możliwości więc pewnie przed wakacjami E430 i E530 będą.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Tylko, że promocja jest do końca roku, a lampa za free to aktualnie argument za E3 przy nieznanej cenie E30.
    Ciezko prognozowac tam, gdzie czlowiek moze tylko przypuszczac. Wydaje mi sie jednak, ze E-3 obok E-30 nie wiele wiecej ma do zaoferowania, w zwiazku z czym po prostu zejdzie z ceny, zeby szybciej z polek zniknac i zrobic troche miejsca. Z jednej strony, jest zbyt krotko na rynku, zeby sie juz zwijac. Z drugiej strony jednak patrzac... E-30 poza brakiem uszczelnien na gorszy sie nie zapowiada.

Albo bedzie nowa promocja
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Mają takie możliwości więc pewnie przed wakacjami E430 i E530 będą.
    No, ale to nie pro puszlki
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Ale przecież podają przykładowo na dpreview.
    E-3 jak i E-30 • 230,000 pixels
    D90 - 920,000 pixel TFT (RGB x 3 colors)
    czy to znaczy że tak naprawdę Nikony mają 307 tyś pikseli ?
    A Olek pewnie nie ma rozbicia na RGB i ma tylko 230 tyś
    Chłyt marketindody ??!!!!
    zibi1303 ponoć widziałeś LCD w D90. Sam pisałeś, że robi wrażenie. Porównywałeś go z LCD z E-3? Czy więc jest, to chwyt marketingowy?

W niemal każdym swoim poście deprecjonujesz wszystko, co oferuje konkurencja. Ma, to sens? Wszystko dla ciebie, co oferują konstrukcje konkurencji, to marketing. Trochę przeginasz.

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    zibi1303 ponoć widziałeś LCD w D90. Sam pisałeś, że robi wrażenie. Porównywałeś go z LCD z E-3? Czy więc jest, to chwyt marketingowy?

W niemal każdym swoim poście deprecjonujesz wszystko, co oferuje konkurencja. Ma, to sens? Wszystko dla ciebie, co oferują konstrukcje konkurencji, to marketing. Trochę przeginasz.
    Jak dobry jest to chwyt marketingowy, to świadczą o tym przekłamania na portalach fotograficznych. Piszący opisy do Nikkona z wrażenia zamiast pisać 921 000 punktów, piszą pixeli. Naszczęście w tym wypadku marketing pokrywa się z rzeczywistością, bo ojakości tych LCD nikogo nie trzeba przekonywać. W sumie Olympus o E-3 też mógł napisać, że posiada 44 punkty AF, bo to prawda. A że są pogrupowane w 11 pól krzyżowych, to inna sprawa. Ważne, że działa szybko. Jednak wrażenie u potencjalnych kupujących zupełnie inne.

Awatar kartofel
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Co do wyświetlacza to proste :
    D90 ma rozdzielczość 640x480
    E30 w okolicach 550x415 i to cała różnica.
    Reszta to bełkot marketingowy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Nie wiem dlaczego jeszcze nikt nie zauwazyl,ze dzwiek potwierdzenia ostrosci w Olympusie jest w AC3,a w C i N o sonym i pentaxe nie wspomne jest w MP3.
    Niby nic,ale dla ucha jaka roznica.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Są bardziej istotne pytania co do E-30 i większe słabostki Olków - np. jaki jest wizjer?
    Informacje z internetu mówią o wizjerze zbliżonym do wizjera E-3. Ludziom trudno ocenić dokładnie, bo przykładając jeden okular do oka na przemian z drugim różnica może wydawać się mniejsza niż jest w rzeczywistości. Dodatkowo im większy wizjer tym trudniej się go odnosi do większego

Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Cóż, obawiam się jednak, że w konfrontacji z E-3 E-30 może mieć masę mocniejszych punktów.
    Oby, chociaż szczerze wątpię. W specyfikacji nie widać tej "masy" mocniejszych punktów, a napewno nie ma tej cechy, która dla ciebie ma duże znaczenie czyli uszczelnień.

Przyjdzie poczekać na następcę na E-3
    mając na uwadze

Są rzeczy, których nie jestem w stanie obecnie przeskoczyć - las, ciemno jak w d... i ruchliwe zwierzaki. Przy maksymalnej możliwości mam 300mm i f/5.6 na końcu - nie jest tragicznie, ale... przy 510 robienie zdjęć powyżej ISO 400 uważam za stratę czasu. A światła sobie nie dodam, ruchliwości zwierzaków nie zmienię. [...] E-30 by mi w zupełności starczyła z parametrami, ale jeśli znowu mam leżeć z foliowym workiem, to szczerze powiem trochę szkoda mi tej odłożonej kasy.
    Skoro obecnie forografujesz 70-300, które na końcu jest ciemne i słabiutkie, to czy nie lepiej zainteresować się E-3 i 50-200SWD, niż czekać na następcę E-3? Zależy ci na uszczelnieniach i uzyskaniu krótszych czasów, a nie sądzę, by tandem E-następca z 70-300 był lepszym pod tym względem rozwiązaniem niż E-3 z 50-200SWD. Dochodzi jakość z jaką rysuje 50-200SWD. Z czasem dokupisz EC-14 i masz rewelacyjny zestaw przyrodniczy. Nawet jeśli pojawi się następca E-3 i będzie aparatem od niego lepszym, to nie liczyłbym, że zdeklasuje E-3 pod względem czystości wysokiego ISO. Pewne jest natomiast, że będzie od niego droższy. I nadal pozostaje kwestia słabego i nieuszczelnionego 70-300. Obecnie jest dobry czas na zakup E-3 z 50-200SWD (promocje, program zwrotu pieniędzy chyba również aktualny). Tym bardziej, że ze względu na słabszy kurs złotego możemy (to się już dzieje w przypadku elektroniki) obserwować wzrost cen o około 10-15%.

Cytat Zamieszczone przez jarekzon Zobacz posta
    Jak dobry jest to chwyt marketingowy, to świadczą o tym przekłamania na portalach fotograficznych. Piszący opisy do Nikkona z wrażenia zamiast pisać 921 000 punktów, piszą pixeli. Naszczęście w tym wypadku marketing pokrywa się z rzeczywistością, bo ojakości tych LCD nikogo nie trzeba przekonywać. W sumie Olympus o E-3 też mógł napisać, że posiada 44 punkty AF, bo to prawda. A że są pogrupowane w 11 pól krzyżowych, to inna sprawa. Ważne, że działa szybko. Jednak wrażenie u potencjalnych kupujących zupełnie inne.
    Wiesz w ten sposób często posiadacze sprzętu konkurencji piszą o podawanym ekwiwalencie ogniskowych przez Olympusa. Fanatyzm nie jest dobrą platformą do dyskusji. Mnie ziębi, co i w jaki sposób jest opisywane w specyfikacjach skoro gołym okiem widzę przepaść jaka dzieli rozwiązania zastosowane przez poszczególnych producentów.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 11.11.08 o 12:24 Powód: Automatyczne scalenie postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów