Strona 30 z 199 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Wszystko super... tylko o ile dobrze doczytałam E-30 nie ma uszczelnienia... i powiem szczerze, że mnie to mocno rozczarowało. Wolałabym uszczelnienie niż pierdółki w stylu efektu ziarna... od tego są imho programy graficzne.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Czekac na testy.
    E-3 nie zostanie wyrzucony z polek tak od strzala, przez jakis czas bedzie jeszcze dzielil gabloty z E-30.
    Jak sie ujawnia testy i bedzie wiadomo czy i o ile nowa matyca jest lepsza, wtedy wybor bedzie prosty.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Wszystko super... tylko o ile dobrze doczytałam E-30 nie ma uszczelnienia... i powiem szczerze, że mnie to mocno rozczarowało. Wolałabym uszczelnienie niż pierdółki w stylu efektu ziarna... od tego są imho programy graficzne.
    To kup E-3. E-30 z założenia miał być nie uszczelniony. Po prostu inna grupa użytkowników.

diabolique
    Gość
    ogólnoolkowa egzaltacja
    takie wnioski mnie najszły...
    Kiedyś już się naród podniecał jedyną wspaniałą koalicją jeszcze przed wyborami... (to tylko porównanie, nie politykuję)

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarekzon Zobacz posta
    To kup E-3. E-30 z założenia miał być nie uszczelniony. Po prostu inna grupa użytkowników.
    Cóż, obawiam się jednak, że w konfrontacji z E-3 E-30 może mieć masę mocniejszych punktów. Przyjdzie poczekać na następcę na E-3
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cóż, obawiam się jednak, że w konfrontacji z E-3 E-30 może mieć masę mocniejszych punktów. Przyjdzie poczekać na następcę na E-3
    Dla mnie polityka Olka jest tu dość sensowna. E-3 jest jednak aparatem z wyższej półki i faworytem, tym bardziej, że z uwagi na jego obecność na rynku od roku i promocję z lampą ma dobrą cenę. Najbardziej mi szkoda AF po kontraście - dla mnie to dość ważne ale i z E-3 da się żyć. Wizjer tez jest bardzo ważny, budowa, uszczelnienia. Zakładam, że E-30 będzie miał lepszą jakość zdjęć ale nie będize to jakaś rewolucja tylko ewolucja i w sumie chciałbym się mylić w tym założeniu. E-30 będzie na początku drogi względem E-3.
    Jako forumpowy dziad mogę stwierdzić, że historia się powtarza. Pamiętam swego czasu podobne dylematy - E-1 kontra E-500 - z jednej strony pancerność, ergonomia 14-54, z drugiej - więcej mpix, fajny telewizorek, nowsza puszka, dwa kity, jakieś bajery w sofcie. Jedni łapali jak michę miodu E-1+14-54 za 3 tys z hakiem a inni się im dziwili wybierając E-500 dual Kit.
    Dziś dylemat jest o tyle trudniejszy, że bliżej E-30 do E-3 niż wóczas E-500 do E-1.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tu się zgadzam w pełni.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A ja nie powiem, chyba bym brał, tylko tylko, najpierw szklarnia Wszystkiego nie można mieć na raz. . Jakość wykonania, mnie wystarczy. Może kiedyś jak z koleżanką zacznę jeździć w leśne ostępy i leżeć na mokrej karimacie, to wówczas rzeczywiście pancerniak będzie niezbędny/....
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Czekac na testy.
    E-3 nie zostanie wyrzucony z polek tak od strzala, przez jakis czas bedzie jeszcze dzielil gabloty z E-30.
    Jak sie ujawnia testy i bedzie wiadomo czy i o ile nowa matyca jest lepsza, wtedy wybor bedzie prosty.
    Tylko, że promocja jest do końca roku, a lampa za free to aktualnie argument za E3 przy nieznanej cenie E30.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    No E3 z tą lampą, niesamowita cena... ale to i tak trzeba sporo dać...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów