Wszystko super... tylko o ile dobrze doczytałam E-30 nie ma uszczelnienia... i powiem szczerze, że mnie to mocno rozczarowało. Wolałabym uszczelnienie niż pierdółki w stylu efektu ziarna... od tego są imho programy graficzne.![]()
Czekac na testy.
E-3 nie zostanie wyrzucony z polek tak od strzala, przez jakis czas bedzie jeszcze dzielil gabloty z E-30.
Jak sie ujawnia testy i bedzie wiadomo czy i o ile nowa matyca jest lepsza, wtedy wybor bedzie prosty.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
ogólnoolkowa egzaltacja
takie wnioski mnie najszły...
Kiedyś już się naród podniecał jedyną wspaniałą koalicją jeszcze przed wyborami... (to tylko porównanie, nie politykuję)![]()
Dla mnie polityka Olka jest tu dość sensowna. E-3 jest jednak aparatem z wyższej półki i faworytem, tym bardziej, że z uwagi na jego obecność na rynku od roku i promocję z lampą ma dobrą cenę. Najbardziej mi szkoda AF po kontraście - dla mnie to dość ważne ale i z E-3 da się żyć. Wizjer tez jest bardzo ważny, budowa, uszczelnienia. Zakładam, że E-30 będzie miał lepszą jakość zdjęć ale nie będize to jakaś rewolucja tylko ewolucja i w sumie chciałbym się mylić w tym założeniu. E-30 będzie na początku drogi względem E-3.
Jako forumpowy dziad mogę stwierdzić, że historia się powtarza. Pamiętam swego czasu podobne dylematy - E-1 kontra E-500 - z jednej strony pancerność, ergonomia 14-54, z drugiej - więcej mpix, fajny telewizorek, nowsza puszka, dwa kity, jakieś bajery w sofcie. Jedni łapali jak michę miodu E-1+14-54 za 3 tys z hakiem a inni się im dziwili wybierając E-500 dual Kit.
Dziś dylemat jest o tyle trudniejszy, że bliżej E-30 do E-3 niż wóczas E-500 do E-1.
A ja nie powiem, chyba bym brał, tylko tylko, najpierw szklarniaWszystkiego nie można mieć na raz.
. Jakość wykonania, mnie wystarczy. Może kiedyś jak z koleżanką zacznę jeździć w leśne ostępy i leżeć na mokrej karimacie, to wówczas rzeczywiście pancerniak będzie niezbędny/....
/*...................*/
/* ...........................*/
No E3 z tą lampą, niesamowita cena... ale to i tak trzeba sporo dać...
/*...................*/
/* ...........................*/