Strona 40 z 199 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1989

Wątek: Olympus E-30

qbic
    Gość
    ...podkreślają jako plus te idiotyczne tryby "Art"... oby nikt nie wyskoczył z kalkulacjami ze zaoszczędzi na Photoshopie.

Niebezpiecznie zabrzmiała informacja ze sensor jest prawdopodobnie ten sam co w G1. Kiedy ktoś z władnych zapoda RAWy?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Powinien mieć, bo jest biała kropeczka

Ale według mnie jeśli oczekujesz perfekcyjnych efektów to nie możesz polegać na automatyce...
    Czasami w reporterce na nie automatykę czasu nie ma

I tak robię wszystkie foty w rawach, ale jak przychodzi poprawić WB na kilkaset to wolałbym aby aparat już od razu dobrze go dobierał.
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 15.11.08 o 20:21
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Powinien mieć, bo jest biała kropeczka

Ale według mnie jeśli oczekujesz perfekcyjnych efektów to nie możesz polegać na automatyce...
    Oj widac, ze nie miałes e-1... dziadek dopiera wb poprawnie w 95% sytuacji... bajka.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A na czym ma polegać? Na oku - jak słońce - to słoneczko, jak chmurka to na chmurkę. No ale w ciągu dnia światło się mocno zmienia Pochurno wieczorem [wb] będzie zupełnie inny niż w południe (też pochmurne). Obrabiając raw - też nie będzie do końca wiadomo jaki balans będzie odpowiedni. Można oczywiście mierzyć za każdym razem balans na szarej karcie lub specjalnym dekielkiem na obiektyw Dobry automatyczny balans jest również moim zdaniem baaaaardzo ważny.
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Wygląda jak artykuł sponsorowany, E-30 znajdzie u mnie miejsce jeżeli bedzie miał na tyle dobry Auto WB oraz pomiar ekspozycji jak E1, bo to co robi E510 w plenerach jest straszne...
    Jak straszne bo nie zauważyłem?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Już kilka osób na forum dpreview, które trzymały w rękach e-30 wypowiedziało się, że informacje są pod wizjerem, a nie po prawej wizjera jak w pozostałych Olkach. Chyba niektórzy tego chcieli?

"The viewfinder was smaller than the E-3, but only marginally, and a heck of a lot bigger than the E-520. The information was on the bottom and wasn't too easy to see with glasses, just like the E-3, but a bit easier."
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30034886
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ważniejsze jest to:

"The firmware was something like 0.7 or 0.8 so I couldn't bring any pictures home, but I really liked what I saw!"
    Fuji S5 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Już kilka osób na forum dpreview, które trzymały w rękach e-30 wypowiedziało się, że informacje są pod wizjerem, a nie po prawej wizjera jak w pozostałych Olkach. Chyba niektórzy tego chcieli?
    To ciekawe. Osobiście wolę info pod spodem ale miałem je w puszkach o proporcjach 2/3 więc tam to pasowało. W 4/3 musiałbym się przekonać. Ważniejsze, że ten wizjer zapowiada się całkiem dobrze.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A mi to wszystko jedno, czy informacje są na dole, czy z boku.

Awatar kociasek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nie wiem czemu niektórzy się jarają tymi wyświetlaczami, zawsze mi się wydawało że głownie używa się wizjera, a ekranik tylko do sprawdzenia histogramu
    Qbic, zaskakujące, że właśnie Ty tak uważasz, bo IMHO LiveView jest jakby stworzony do zdjęć na statywie, czyli coś, co jest Twoją specjalnością. Spróbuj cyfrowej lupy x10 w ręcznym ostrzeniu - świetna sprawa.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów