Strona 62 z 117 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    No to fakt - mnie też się zawieszał. Przeczyściłam styki i na razie gra. Ale jeśli tak będzie nadal - to trzeba dać do serwisu widocznie.
    Chyba nie ma znaczenia, czy robimy w JPG czy RAW
    Również przeczyściłem styki w Grip`ie, założyłem naładowane aku, a problem się powtarza

Czy ktoś może wie lub to już "przechodził" jak wygląda oddanie sprzętu do serwisu ? Jak to jest czasowo ? Czy po odebraniu sprzętu problem się powtarza po jakimś czasie ?

Grip jest bardzo wygodny, ale prawdopodobnie będę musiał się z nim rozstać , albo używać go z dwoma aku na raz.
    Jeszcze zrobię test z 6-ma bateriami AA, nie aku tylko normalnymi alkalicznymi, a potem z aku R6 ..... zobaczymy

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebu$ Zobacz posta
    Również przeczyściłem styki w Grip`ie, założyłem naładowane aku, a problem się powtarza

Czy ktoś może wie lub to już "przechodził" jak wygląda oddanie sprzętu do serwisu ? Jak to jest czasowo ? Czy po odebraniu sprzętu problem się powtarza po jakimś czasie ?

Grip jest bardzo wygodny, ale prawdopodobnie będę musiał się z nim rozstać , albo używać go z dwoma aku na raz.
    Jeszcze zrobię test z 6-ma bateriami AA, nie aku tylko normalnymi alkalicznymi, a potem z aku R6 ..... zobaczymy

Pozdrawiam
    O serwisie jest dużo na forum - wpisz w szukajkę serwis, albo po prostu wejdź w ten link: http://www2.olympus.pl/consumer/208_1562.htm

A to Ci powiem, że ja nawet nie próbowałam używać gripa z jednym aku! Hehe Jakoś mi to do głowy nie przyszło heh

Swoje fotki wrzucam na Insta

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    O serwisie jest dużo na forum - wpisz w szukajkę serwis, albo po prostu wejdź w ten link: http://www2.olympus.pl/consumer/208_1562.htm

A to Ci powiem, że ja nawet nie próbowałam używać gripa z jednym aku! Hehe Jakoś mi to do głowy nie przyszło heh
    No cóż zmuszony jestem dokupić aku BLM-1 w takim razie
    Dzięki za link

Pozdrawiam,

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Mija trzeci tydzień odkąd do ręki przykleił mi się E 3. Zewnętrzna guzikologia jest szybka i sprowadza się do naciśnij właściwy i pokręć rolką. Efekty widoczne na trzech panelach i w zależności od sposobu trzymania aparatu można sobie wybrać. Na górnym panelu co prawda mogły być trochę większe symbole. Umiejscowienie rolek a jak kto woli pokręteł wymusza do świadomego ruszenia palca i nastawienia właściwego parametru i tu jakby wydawało się
    że mogły one leżeć pod palcem to w czasie pracy istnieje możliwość mimowolnego przestawienia a tak problem z głowy. Uchwyt, ciężar i użyte zewnętrzne materiały obudowy świadczą o trzymaniu w rękach solidnego sprzętu. Działanie AF precyzyjne i niesamowicie szybkie lecz przy tym wymusza dokładność przy obieraniu punktu ostrzenia. Wizjer i jego 100% pole krycia pozwalają na dopracowanie podziału kadru a nie jak do tej pory niewidoczne w domyśle. Podgląd na żywo jest, działa i na pewno będzie pomocny przy kadrowaniu specyficznych ujęć a do tego jeszcze możliwość wyświetlania linii podziału zapewni komfort pracy. Szkoda, że takich linii nie można wyświetlić w wizjerze. Co najważniejsze zdjęcia są w dużo lepszej jakości, oddają więcej szczegółów w porównaniu do eksploatowanego do tej pory E 300. Pomiar światła jest stabilny i nie zmienia parametrów przy drgnięciu aparatem. Do tego jak w OM 4Ti naświetlanie bieli i czerni. Na pewno jeszcze ze dwa miesiące będę podczas obsługi myślał i sprawdzał w instrukcji działanie poszczególnych funkcji zanim to wejdzie w krew i wywołanie pożądanego działania będzie odbywało się mechanicznie. Chciałbym jeszcze dodać, że po niecałych dwóch tygodniach od zakupu do domu zapukał kurier z lampą za co Firmie Olympus serdecznie dziękuję. Jest to moja druga lampa FL 50R więc mam do dyspozycji małe studio a tym samym możliwość sprawdzenia się w innych dziedzinach fotografii. Jeszcze nie wspomniałem o obowiązkowych szumach a to dlatego, że po przesiadce z E 300 problem przestał istnieć, a w E 3 i tak mam jeszcze duży zapas do dziedzin jakie fotograficznie uprawiam. Aby też dołożyć kolca to trochę denerwuje mnie wsadzanie paznokcia w wycięcie podnoszenia ekranu bo inaczej się nie da, wydaje mi się, że jest też bardziej prądożerny od poprzednika ale dokładnie jeszcze się nie wypowiem, gdyż sporo energii idzie na zaznajomienie się z obsługą i zabawę z lampami.
    Reasumując, po zassaniu zdjęć z E 3 i obejrzeniu ich na monitorze co się stało już w drodze powrotnej z salonu Fotozakupy jestem bardziej jak zadowolony. To czego oczekiwałem od aparatu w tym modelu jest spełnione a także jest on bodźcem do dalszego rozwoju.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    O ile pierwszy nosiłem na pasku i mogę zrozumieć, że muszlę oczną wypchnąłem sobie sam. To w drugim aparacie nie mam paska i noszę go zawsze w ręce. I muszla też mi odpadła w lesie, przy okazji z jakąś zaślepką chyba od lampy. Możliwe jak się raz ją ściągnie i założy to już więcej nie będzie pewnie siedziała. Przykleić jej nie mogę bo nie wchodzi mi do obudowy podwodnej. Takich problemów nie mam z ME-1 w E-510. Można muszle do E-3 gdzieś kupić tanio?
    Proponuję założyc muszlę od E-510, pasuje i jest mniejsza , zatem mniej skłonna
    do wysunięcia.
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

| OlyJedi Awatar Zbyszek_0271
    Mieszka w
    Osobnica k. Jasła
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam. W najbliższych dnia będę posiadaczem E-3. Mam nadzieję że potwierdzą się przedstawiane na tym forum zalety tego korpusu. Jak już pofocę to też coś dorzucę od siebie. Czeka już na niego 14-54. Dotychczas fociłem E-300. Solidny korpus.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Mija trzeci tydzień odkąd do ręki przykleił mi się E 3. Zewnętrzna guzikologia jest szybka i sprowadza się do naciśnij właściwy i pokręć rolką. Efekty widoczne na trzech panelach i w zależności od sposobu trzymania aparatu można sobie wybrać. Na górnym panelu co prawda mogły być trochę większe symbole. Umiejscowienie rolek a jak kto woli pokręteł wymusza do świadomego ruszenia palca i nastawienia właściwego parametru i tu jakby wydawało się
    że mogły one leżeć pod palcem to w czasie pracy istnieje możliwość mimowolnego przestawienia a tak problem z głowy...
    Ile czekałeś na przesyłkę w Fotozakupach?
    MK

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Wujku nie czekałem, byłem tam osobiście po telefonicznym uzgodnieniu, że aparat jest w sklepie.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja wysyłką czekałem 24 godz. kurier zapukał o 10.00 i jestem posiadaczem E-3 od poniedziałku
    Ostatnio edytowane przez dar_son ; 20.11.08 o 16:57

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

wymiana E 510 na E3 czy kupno obiektywu?

Witam!
    Wykonuję zdjęcia na ślubach.. posiadam e 510 (+obiektywy 14-42 i 40-150).. planowałam kupno obiektywu SWD 12-60 pod tego swojego olka z myślą że kiedyś sięgnę po E3 i AF by śmigało.
    Zastanawiam się teraz nad wymianą body na E3 zamiast inwestować w obiektyw.
    Co byłoby bardziej racjonalne? Jestem zaawansowanym amatorem.
    Z czasem dokupiłabym jakiś obiektyw z SWD.
    Acha kupno body teraz + lampa 50-tka gratis. By się przydała
    Na co stawiać szybciej na szkiełko czy porządne body w mojej sytuacji?
    Co byście wybrali?
    Nie mam tyle kasy żeby zakupić równocześnie korpus i obiektyw.
    Ech...
    Help i tyle!