Strona 112 z 117 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.111 do 1.120 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Eddie ten AF to też sprawa względna. Z moich szkieł tylko na ZD50 pudłował. Na 7-14, 12-60, 50-200 nigdy.
    Gdyby nie był wadliwy, to z każdym szkłem E-Systemu grałby jak należy, bez względu na wersję oprogramowania. Jest skopany i tyle.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Gdyby nie był wadliwy, to z każdym szkłem E-Systemu grałby jak należy, bez względu na wersję oprogramowania. Jest skopany i tyle.
    Edie... a czy ja piszę że nie jest? Przeczytaj ponownie :]
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Edie... a czy ja piszę że nie jest? Przeczytaj ponownie :]
    No właśnie, napisałeś, że jest to sprawa względna. Czyli nie przesądzona, akceptowalna w jakimś tam stopniu, dyskusyjna. Jest tu pewna różnica w porównaniu do "bezwzględnie skopany"
    Stąd też taka a nie inna moja odpowiedź

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Że jest względna bo zależy od szkieł. Gdybym miał 14-54 i 50tkę to była by bezwzględna Ale miałem to co miałem i nie narzekałem. AF działał 100%-owo. Bezdyskusyjnie.

Pisałem nawet o tym kiedyś że mam jakiś pechowy E-3. Nie pudłuje AF, nie rozkleja się LCD, nie odkleja guma.
    Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 28.12.11 o 13:03
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Że jest względna bo zależy od szkieł. Gdybym miał 14-54 i 50tkę to była by bezwzględna Ale miałem to co miałem i nie narzekałem. AF działał 100%-owo. Bezdyskusyjnie.
    Żeby było ciekawiej, używam E-3 z wymienioną szklarnią i nie narzekam. Z jakiś 1200 zdjęć z imprezy, którą niedawno robiłem, wywaliłem chyba 7 zdjęć nietrafionych z ostrością i to pewnie z mojej winy. Grymasy AF odczułem natomiast bawiąc się ZD 35-100.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Centus
    Gość

to jak juz tak dyskutujemy , to sie przylacze , nie zauwazylem problemow AF E-3 z ZD 12-60 , 50-200 , 7-14 , natomias zdazaja sie pudla na 14-35 , kolega powyzej pisze ze mial problemy z 35-200 , jeszcze wyzej bylo info o ZD 50/2 , tak na szybko podsumowujac wynikalo by ze problemy sa z jasnymi obiektywami , ale czy wszyscy tak maja czy tylko "wybrani" ? a co do urywania uszka od ekranu , uzywam go za kazdym razem kiedy wyciagam aparat z plecaka , wiem o tej wadzie i staram sie bardzo delikatnie obchodzic z nim i tyle , poki co nic a nic sie nie dzieje .

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Pisałem nawet o tym kiedyś że mam jakiś pechowy E-3. Nie pudłuje AF, nie rozkleja się LCD, nie odkleja guma.
    Ok,ok, w sumie po przemyśleniu (zanim przeczytałem powyższe) uznałem, że za bardzo się rozpędziłem

Z 14-54 I AF knocił strasznie z oprogramowaniem 1,4 - po downgrade do 1,2 knocił mniej. Przy czym bardziej się sypał przy szerszych kątach. Z ZD50/2,0 knocił zawsze bez względu na oprogramowanie. Obiektywu dawało się używać dopiero przy mniejszych odległościach. Używałem z 35-100, było różnie, ale raczej bez bardzo negatywnych odczuć. Z 7-14 nie zauważyłem problemów. Z 25/2,8 też bywało różnie, tak pół na pół.

O co chodzi z tym uszkiem?

BernArt - Moje zdjęcia

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    O co chodzi z tym uszkiem?
    obie czesci obrotowego ekranu po zewnetrznej stronie trzymaja sie na takim uszku (znajduje sie ono w srodku wiec go nie widac) , z boku wkreca sie w nie srubke i tak sie to trzyma , na nieszczescie na tej samej wysokosci w body jest zatrzask zapobiegajacy samoczynnemu odchylaniu ekranu , no i jezeli zbyt plytko zaczepimy palcem o ekran chcac go wyciagnac z zaczepu , po jakims czasie urywa sie uszko i rozwarstwia ekran , sposobem na to jest delikatniejsze wypinanie ekranu z zatrzasku i sieganie glebiej palcem , tak zeby chwycic czesciowo za dolna czesc ekranu , ta w ktorej jest otwor w ktory wchodzi z kolei ten maly cycek blokujacy

mysle ze tak pieknie to ujalem ze kazdy teraz bedzie wiedzial o co chodzi

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Chwala bogu ze mam E-30 i problemow wiekszych z AF nie mam. Choc... choc z ZD50 cos czasem potrafi nie trafic, ale nauczylem sie z tym zyc

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Chwala bogu ze mam E-30 i problemow wiekszych z AF nie mam. Choc... choc z ZD50 cos czasem potrafi nie trafic, ale nauczylem sie z tym zyc

T.
    no to masz tak jak maja wszyscy , czyli w normie