Jak wyżej. Mam 2 dzień te body ale po prostu wizjer mnie rozwala. Niesamowity jest porównując do e-510 to tak jak ktoś tu pisał przesiadka z poloneza do najnowszej S klasy.
Pewnie się powtarzam ale co tam![]()
Jak wyżej. Mam 2 dzień te body ale po prostu wizjer mnie rozwala. Niesamowity jest porównując do e-510 to tak jak ktoś tu pisał przesiadka z poloneza do najnowszej S klasy.
Pewnie się powtarzam ale co tam![]()
www.pledwon.unl.pl
OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Kto wspominał, że taki błąd jest na "dziadowskim" zamienniku ? Błąd występował u mnie na oryginalnym BLM-1. Coś body świrowało, bo nawet nie było sygnalizacji słabego aku. Po prostu E-3 się nagle zawiesił, a po ponownym włączeniu pokazał się napis "bateria rozładowana"
Pozdrawiam
chyba mam podobnie poprostu w większości wypadków wyłącza bez sygnalizacji stanu rozładowania aku. jak już czasem pokaże to mogę zrobić może 10 fot. pisze o blm1 nie r6 tych ostatnich używam teraz w ramach testu. ostatnio jak mi blm1 w gripie siadło i body sie już nawet wł. nie chciało z ciekawości odpiąłem go i samą baterie włożyłem do body. przełącznik w poz. on a tam wskaźnik na zielono i ani myślał sie zmienić na inny kolor. próbowałem go do tego zmusić ale nic ani lv ani stabi nie dały rady przez długi czas
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Pewnie juz bylo odswieze - jesli blad dotyczy zlego wskazywania stanu aku to w FAQ na Olku jest napisane jak pozbyc sie bledu. Warto postapic zgodnie z instrukcja ewentualnie oddac do serwisu to to zrobia (zakladam ze wiekszosc ma jeszcze gwarancje. Faktem jest ze E-3 na wlaczonym IS potrafi sie po prostu zawiesic z podniesionym lustrem a po wylaczeniu i wlaczeniu czasem dopiero wyswietli "bateria rozladowana". Jesli nie a zawiecha sie powtorzy ja po prostu wkladam naladowane aku.
niestety na 6 aku 2700mAh tylko ok. 40 fot.softa mam 1.2 i od 1.1 aktualizacje robione na MAC, tak więc problem z błędem nie powinien mnie dotyczyć. chyba pozostaje tylko serwis
JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR
Pierwsze wrażenia po 2 tygodniach od przesiadki z E-330:
1. Pucha "szyta na miarę" - idealnie leży w dłoniach
2. Zaje..ście szybki i precyzyjny AF ze szkłami SWD
3. Cudowny wizjer - czytelny duży obraz
4. Guzikologia - trzeba będzie popracować żeby się nauczyć i przyzwyczaić
5. Od pierwszego dotknięcia widać i czuć że to "pancerne" body
6. Mój plecak staje się zbyt mały....![]()
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 2.11.08 o 23:47
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Mam tak samoBez szkieł SWD też ma szybki AF.
Spadająca muszla oczna - 3 cm czarnej taśmy izolacyjnej (jak np. w analogowych Canonach serii EOS) rozwiązują sprawę. No i umiejętnke wkładanie / wyciąganie z torby czy plecaka.
Guzikologia jest naprawdę OK - trzeba sie tylko nauczyć rozmieszcznia przycisków. Wg mnie jest intuicyjne.
Witajcie,
tak jak wcześniej się wypowiadałem na temat nagłego blokowania się E-3 tak i tym razem problem nie zniknął.
Akumulator naładowany na full. E-3 plus Grip.
Ostatnio zrobiłem dokładnie 520 fotek w RAWie i aparat sie zawiesił. Teraz prawie dwa razy tyle. Ale ponownie, nagle bez zadnej informacji o stanie aku .... zawiesił się
Po ponownym załączeniu, historia się powtórzyła niestety. Odłączyłem Grip, wsadziłem ten sam akumulator bezpośrednio do body i bez problemu zrobiłem kolejne 200 fotek, a wskaźnik aku świeci na zielono i ani mrugnie.![]()
Dla pewności założyłem Grip, te same aku i po ok 20 klapnięć lustrem ponowna zawieszka.
Pozdrawiam,
No to fakt - mnie też się zawieszał. Przeczyściłam styki i na razie gra. Ale jeśli tak będzie nadal - to trzeba dać do serwisu widocznie.
Chyba nie ma znaczenia, czy robimy w JPG czy RAW![]()