http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
A to nie mozesz zmienic systemu?
Tak jak piszesz, to tylko sprzet, jezeli cos Ci nie pasuje, to mozesz przeciez go zmienic[jezeli masz na co... ;p]
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
To, że 510tka szumi to prawda. Że zdjęcia z muzeum archeologicznego w Krakowie robione na iso 1600 jakie wykonałem to porażka - to prawda.
Tylko jakim cudem przez 7 lat fociłem na kliszy nie wychodząc poza iso 400?
Każdy sprzęt ma swoje ograniczenia. Nikon nie ma odpowiednika ZD 14-54, a Olympus czegoś na miarę Nikkora 50/1.8.
Fantazja przydaje się w życiu. W fotografii w szczególności. I nie chodzi tu o to by mieć pomysł na zdjęcie, ale również o to by pokonać ograniczenia własnego sprzętu mocą własnego działania.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Moją e510 może bym i zmienił na coś innego. Może być nawet D3. Ale ZD 14-54... no cóż, to szkło uzależnia.
Ostatnio edytowane przez wujek.samo.h ; 22.09.08 o 18:18 Powód: Automatyczne scalenie postów
MK
jestem właśnie na tym etapie... pstryknę jeszcze tylko sesję 29 września na nim i idzie na allegro..
tylko motam się na co - e3/5d/d300
za e3 przemawia cena i promocja lampy - ale wciąż żona będzie mnie dusić na samą myśl o wzbogaceniu szklarni...
5d - pełna klatka - ale sporo osób narzeka na ten sprzęt
d300 - mogę podpiąć wymarzone 50/1.8 ale body jest chyba przydrogie w stosunku do jakości...
nie śpieszy mi się.. tym razem przed zakupem sporo potestuję...
"There's no such thing as free titties"
push co takiego ma 50/1.8czego nie ma ZD50 F2.0 ? Ceny nie liczę, bo jak skalkulujesz z D300 to nie wiem co w konsekwencji będzie droższe. D300 jakość obrazowania podobna. Może ciut lepsza w wysokich ISO, ale to naprawdę ciut. D300 to jeden z najlepszych AF, 51 punktów itp, lecz AF E3 jest czulszy o jedną działkę od D300, więc E3 powinien lepiej i szybciej swyostrzyć. O szczelności i pancerności nie wspomnę bo to inna liga. Cyszczałka, to pamiętacie jak mariush510 chyba pokazał pstruki porównawcze z E510 i D300 już wyły paprochy. No commentsTanie obiektywy Nikona jakoś to do mnie nie przemawia, ale każdy woli to co lubi...
/*...................*/
/* ...........................*/
Zdałem sobie sprawe, że uzależniłem sie od 14-54. Pomocy!