Czy ktoś spotkał się z adapterem umożliwiającym podpięcie do Nikona tych genialnych obiektywów Zuiko OM ?
Czy ktoś spotkał się z adapterem umożliwiającym podpięcie do Nikona tych genialnych obiektywów Zuiko OM ?
do Canona i owszem ale do Nikona jedynie soczewka albo bez nieskończoności.
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 4.01.10 o 17:35
...no ale gdzie widziałeś taki adapter, nieważne czy z soczewką czy bez ?
na ebayu patrz.
ew możesz zastosować przejściówkę z OM na 4/3 (albo canona)
i druga z 4/3(canona) na Nikona... hardkor![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Myślałem o tym, tylko jaki to będzie miało wpływ na efekt końcowy ?
Nie powinno miec żadnego.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dzięki za podpowiedzi, zadzwoniłem pod podany numer, i to co się dowiedziałem wygląda następująco: Jeżeli ktośchce się bawić w stare obiektywy po przez adapter, bez narażenia się na niemiłe niespodzianki (wady optyczne, problemy z ostrzeniem, itd.) TO JEDYNYM SYSTEMEM KTÓRY SIĘ DO TEGO NADAJE JEST MICRO 4/3. Ten Pan posiada bardzo dużą wiedzę, wyłożył mi wszystko jak chłopu na miedzy. Powiedział, że micro 4/3 ma potężne możliwości w tym względzie, i można podpiąć praktycznie wszystko. W Nikona nie warto się bawić wogóle, Canon z/w na bagnet jest jeszcze warty zachodu. No to chyba wiem wszystko. Jeszcze raz dzięki.