Strona 42 z 117 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Ściągnij RAWy, tam wszystko widać jak na dłoni.
    Sciagnalem, obrobilem! Ale mysle, ze w temacie podzielicie sie!?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Sam jesteś dwuobiektywowy dziwoląg... :/ To się nazywa TLR...

chomsky, a może ty w końcu kupisz E-3 i sam zapodasz jakieś "testy obrazu"? Bo tak od innych ludzi tego wymagasz, a może spróbuje też od siebie? A jeśli nic od siebie dać nie chcesz, to może daj spokój i nie wymagaj tego od innych...? Inaczej skończy się tak, że do końca świata będziesz ludzi uświadamiał, a i tak nie uświadomisz...

Wiem jak sie to nazywa, chlopcze!
    Nie kupie wreszcie E3, bo nie prezentuje odpowiedniego poziomu.
    Myslalem, ze po to jest to forum bym sie mogl doprosic informacji od uzytkownikow sprzetu, ale skoro uwazasz inaczej to mi po prostu nie odpisuj, ktos inny to moze zrobi!?
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 13.09.08 o 00:02 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Straszno się robi!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Chomsky! Porządnej analizy obrazu ode mnie, się nie doczekasz, bo nie jestem analitykiem obrazowym. Mnie i ludziom, którzy moje zdjęcia na monitorze i na papierze oglądają, przypadają raczej do gustu. Więcej powiem, bywają zachwyceni i to mnie skromnemu amatorowi wystarcza. Dodam jeszcze, że i mnie samemu uda się zachwycić, ale to pewnie próżność przeze mnie przemawia.
    Nie musisz byc zadnym analitykiem. Po prostu napisz jakie masz odczucia dotyczace obrazowania. Sama opinia "jestem zachwycony i przyjaciele tez" niewiele mi mowi.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Myslalem, ze po to jest to forum bym sie mogl doprosic informacji od uzytkownikow sprzetu, ale skoro uwazasz inaczej to mi po prostu nie odpisuj, ktos inny to moze zrobi!?
    Chomsky, ja wiem, że Suchar potrafi wkurzyć, ale tak poważnie rzecz biorąc - czego Ty tu oczekujesz, szczegółowych testów? Od tego masz dpreview i kilka innych serwisów. Użytkownicy powiedzą Ci tylko jedno, albo im pasuje, albo nie. Jeśli jednak próbujesz coś udowodnić, to też nie do końca trafiłeś. Dlatego, że spodziewam się, iż użytkownicy E-3 (poza wyjątkami jakimiś tam) kupili ten aparat ze świadomością jego wad, z którymi będą starali się sobie radzić.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Chłopcze, to mów do dzieci znajomych, a nie do mnie. Odpisuję Ci, bo co jakiś czas niestety trafiam na Twoje wywody w różnych wątkach. Jeżeli będziesz się tylko dopraszał to nie licz, że ktoś będzie miał ochotę ot, tak, dać Ci to, czego chcesz.

Eddie, a Ty widzę nadal swoje...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Mnie się obrazowanie po prostu podoba, ale ja nic więcej nie potrafię powiedzieć. Wstawiam fotki w moim wątku i w galerii i jakoś wielu krytycznych uwag się nie doczekałem, ale prawdziwym testem były zdjęcia na papierze i tu sam muszę przyznać, że byłem zadowolony. Co więcej powiedzieć, jak taka analiza miałaby wyglądać?
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ustalmy jedno, Chomsky, jeśli o mnie chodzi - ja robię zdjęcia i nie pi.rdolę się z testami. Te pozostawiam maniakom linijek. A jak robię zdjęcia to staram się, żeby było dobrze. Każdy aparat cyfrowy, dosłownie każdy będzie miał jakieś wady. Ja swój brałem będąc świadomym wszelkich wad i zalet, zarówno w przypadku E-500, później E-300 oraz obecnie E-3.
    Jeśli mam coś powiedzieć na temat jakości obrazu, mnie ona w pełni zadowala, aż po banana na ryju. Wykresów jednak nie oczekuj, bo nie tym się zajmuję [/QUOTE]

Mam nadzieje, ze nie robisz tego ... z testami. Skoro jestes tak swiadomy zalet i wad sprzetu, to je opisz, chetnie poczytam. Mozesz porownac charakter obrazowania do modeli ktore posiadales wczesniej. Latwiej bedzie mi zrozumiec.
    Wykresow nie oczekiwalem?? Gdzies pisalem o jakichs wykresach?? rzuc cytatem.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Chomsky, ja wiem, że Suchar potrafi wkurzyć, ale tak poważnie rzecz biorąc - czego Ty tu oczekujesz, szczegółowych testów? Od tego masz dpreview i kilka innych serwisów. Użytkownicy powiedzą Ci tylko jedno, albo im pasuje, albo nie. Jeśli jednak próbujesz coś udowodnić, to też nie do końca trafiłeś. Dlatego, że spodziewam się, iż użytkownicy E-3 (poza wyjątkami jakimiś tam) kupili ten aparat ze świadomością jego wad, z którymi będą starali się sobie radzić.

Jesli maja swiadomosc wad to niech je opisza i tyle.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 13.09.08 o 00:11 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Mam nadzieje, ze nie robisz tego ... z testami. Skoro jestes tak swiadomy zalet i wad sprzetu, to je opisz, chetnie poczytam. Mozesz porownac charakter obrazowania do modeli ktore posiadales wczesniej. Latwiej bedzie mi zrozumiec.
    Wykresow nie oczekiwalem?? Gdzies pisalem o jakichs wykresach?? rzuc cytatem.
    Powiem Ci tak, wprost, po mojemu, na prosty rozum, bez wywodów - mnie zadowala to co daje E-3. Podoba mi się jakość na wysokich czułościach, mimo bandingu w ciemniejszych partiach - nie dokucza mi on jakoś szczególnie.
    Kolory mogłyby być cieplejsze, tu bardziej podobało mi się to co robił E-300 i E-500. Problemu jednak nie widzę, bo barwy można sobie 'podgrzać'.
    Skłonność do prześwietlania jest, najczęściej jednak wynikała ona, jak do tej pory, z mojego przyzwyczajenia wyniesionego z użytkowania E-500, gdzie często musiałem dawać korektę na plus.

Dla mnie ta pucha nie ma wad, które by ją eliminowały, czego dowodem jest jej zakup - nie natychmiast po premierze, a po obmacaniu dość solidnym i dość długim czasie namysłu.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 13.09.08 o 00:21

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Mnie się obrazowanie po prostu podoba, ale ja nic więcej nie potrafię powiedzieć. Wstawiam fotki w moim wątku i w galerii i jakoś wielu krytycznych uwag się nie doczekałem, ale prawdziwym testem były zdjęcia na papierze i tu sam muszę przyznać, że byłem zadowolony. Co więcej powiedzieć, jak taka analiza miałaby wyglądać?
    Nie rozumiemy sie Piotrze.
    Nie chodzi mi o krytyczne uwagi dotyczace fotek. Zapewne zrobisz piekne fotki kazdym kompaktem i beda sie nam podobac.
    Jak taka analiza mialaby wygladac? Najwazniejsze byloby przedstawienie tendecji matrycy przy rejestrowaniu kolorow, glownie tych waznych, jak ludzka skora. W roznej temperaturze swiatla (w cieniu, w glebokim cieniu, w swietle mieszanym w czasie dopalania, we wnetrzach z lampa i bez- wyzsze iso). Mozna pokazac jakies przyklady.
    Do tego ciekawi mnie sposob rejestrowania kontrastow, szczegolnie w ostrym swietle sloneczny. Charakter cieni w sytuacjach, gdy naswietla sie na swiatla- by je ratowac. Jak czyste sa te cienie? Interesuje mnie sposob oddawania kolorow zblizonych do brazowego w swietle sztucznym, takze z blyskiem.
    Wydaje mi sie, ze ten kolor jest wyeksponowany nadniernie i trudno wydobyc odcienie rozowe, czy cieliste, bowiem brązy dominuja??
    Oczywiscie od dawna wiadomo, ze fotki z E3 sa ostre i szumia jak szumia, powtarzane to bylo wielokrotnie i najlatwiej to zreszta mozna zaobserwowac na roznych przykladach.
    Moze jakies inne uwagi? Problemy przy konwersji raw i uzyskaniu zamierzonych efektow w czasie obrobki??
    Zawsze uzytkownicy, ktorzy wykonali setki lub tysiace zdjec maja wiecej do powiedzenia niz ja po konwersji kilkudziesieciu RAW-ow.
    O taki rodzaj relacji mi chodzi.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 13.09.08 o 00:31

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Nie rozumiemy sie Piotrze.
    Nie chodzi mi o krytyczne uwagi dotyczace fotek. Zapewne zrobisz piekne fotki kazdym kompaktem i beda sie nam podobac.
    Jak taka analiza mialaby wygladac? Najwazniejsze byloby przedstawienie tendecji matrycy przy rejestrowaniu kolorow, glownie tych waznych, jak ludzka skora. W roznej temperaturze swiatla (w cieniu, w glebokim cieniu, w swietle mieszanym w czasie dopalania, we wnetrzach z lampa i bez- wyzsze iso). Mozna pokazac jakies przyklady.
    Do tego ciekawi mnie sposob rejestrowania kontrastow, szczegolnie w ostrym swietle sloneczny. Charakter cieni w sytuacjach, gdy naswietla sie na swiatla- by je ratowac. Jak czyste sa te cienie? Interesuje mnie sposob oddawania kolorow zblizonych do brazowego w swietle sztucznym, takze z blyskiem.
    Wydaje mi sie, ze ten kolor jest wyeksponowany nadniernie i trudno wydobyc odcienie rozowe, czy cieliste, bowiem brązy dominuja??
    Oczywiscie od dawna wiadomo, ze fotki z E3 sa ostre i szumia jak szumia, powtarzane to bylo wielokrotnie i najlatwiej to zreszta mozna zaobserwowac na roznych przykladach.
    Moze jakies inne uwagi? Problemy przy konwersji raw i uzyskaniu zamierzonych efektow w czasie obrobki??
    Zawsze uzytkownicy, ktorzy wykonali setki lub tysiace zdjec maja wiecej do powiedzenia niz ja po konwersji kilkudziesieciu RAW-ow.
    O taki rodzaj relacji mi chodzi.
    Od razu tak trzeba było, przynajmniej by człowiek wiedział o co Ci chodzi.

BernArt - Moje zdjęcia