Strona 50 z 66 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Ja jako jeden z MILIONÓW odbiorców jestem usatysfakcjonowany swoją szklarnią.
    Ale chętnie przyjmę nieodpłatnie 90-250 od uciekinierów z upadającego systemu 4/3. Co mi tam, że nie mam już gdzie go włożyć, na półce poleży.
    Panie i panowie okazja! Niedługo będziecie dopłacać za złomowanie!
    a ja jako jeden z milionów którzy zakupili ten aparat musieli wziąść pożyczke z banku i spłacać to przez rok czasu, niestety nie wszyskim pieniądze z portfela sie wysypują. I jako jeden z wielu nie zamierzam znów się zapożyczać aby nieco zapełnic swoją półke szkieł. Litości..

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez damnian Zobacz posta
    I jako jeden z wielu nie zamierzam znów się zapożyczać aby nieco zapełnic swoją półke szkieł. Litości..
    A te co masz już nie działają?
    I co ma do tego system mikro4/3?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Zieeeeeeew

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ma do tego że jedno z drugim będzie bardzo powiązane. Jeśli mikro nie będzie schodził to czy spadną ceny szkieł pod 4/3? będzie zupełnie odwrotnie. I trudno mi wierzyć w to że m4/3 będzie tylko mniejszą kopią większego. Na razie ucieszył mnie fakt że wejdze już nie długo szkło 9-18 mm dla ludu i nie za 2-3 tyś tylko mam nadzieje że w 1 kpln się zmieści.

diabolique
    Gość
    a ja jako jeden z milionów którzy zakupili ten aparat musieli wziąść pożyczke z banku i spłacać to przez rok czasu
    Kurczę... może nie trzeba było kupować?
    Naskakujesz jakbyśmy byli pracownikami Olympusa, a nie takimi samymi użytkownikami jak ty.

qbic
    Gość
    Na wyborczej pojawił się link do:

http://www.technoblog.pl/blog/1,8489...ustrzanki.html

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ma do tego że jedno z drugim będzie bardzo powiązane. Jeśli mikro nie będzie schodził to czy spadną ceny szkieł pod 4/3? będzie zupełnie odwrotnie. I trudno mi wierzyć w to że m4/3 będzie tylko mniejszą kopią większego. Na razie ucieszył mnie fakt że wejdze już nie długo szkło 9-18 mm dla ludu i nie za 2-3 tyś tylko mam nadzieje że w 1 kpln się zmieści.
    A jezeli lornetki Olympusa nie schodza, to mikroskopy drozeja...?

Podejmij w koncu meska decyzje, rzuc Olka w cholere [albo na Allegro ;p] i kup N/C/P/S/cokolwiek, skoro tego chcesz...
    Ostatnio edytowane przez dog_master ; 13.08.08 o 14:21
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Alakin

Sypiesz złośliwości.

Mnie po takich tekstach "jak się nie podoba, to do widzenia" rzeczywiście zachęciło do opuszczenia systemu. Gdybym wiedział jakie Olek ma plany, może bym się namyślił, ale nic nie wiadomo nawet na kwartał naprzód, o roku już nie mówiąc. Sonolciarze wiedzą już od roku - będzie flagowiec, tyle a tyle Mpix, coś tam wiedzą. Canonierzy, Nikonierzy też mają wyobrażanie o przyszłych działaniach. A Olymaniacy nie wiedza nic.

Czy będzie następca E3? Rodził się w bólach i do końca nie było wiadomo czy wyjdzie. Wielkim sukcesem komercyjnym raczej nie jest. Czy zrobią następnego? Czy bedzie następca E420? System micro raczej sugerowałby że nie. Wiemy tylko że na pewno bedzie następca E520.

Słuchałem "sprzedaj system jak coś nie odpowiada", "kup sobie FF", ect.
    No to do wiedzenia...

Kupiłem ponoć starego rzęcha 5D i mimo że ma wady (w niektórych rzeczach nie dorasta do E3, ale ISO i DR ma chyba lepsze) to mam komfort.
    Wiem że wydzie następca i pewnie go za dwa, trzy lata kupię (jak pozbedą się chorób wieku dziecięcego).

Mam zoom do portretów (który mi daje to co dałoby Zuiko 35-100, może prócz krótkich czasów ale te trochę ISO nadgonię lub lampą doświetlę), mam szeroki kąt (może trochę niekształca i ostrość spada na brzegach, ale w cenie Zuiko 11-22 i w jego zakresie (22-40mm) nie jest źle, a zawsze mam opcję szerzej). Po 14-54 stwierdzam, ze brak mi czegoś do spacerów, tak żeby nie brać plecaka a przypiąć tylko jedno szkiełko - może dokupię 24-70 f/2.8L USM (można by rzec że odpowiednik zuikowego 14-35 za pół ceny, a zawsze też mam opcję niezależnych producentów za mniej niż 50% ceny canona). Pewnie wezmę portret 85 f/1.8 USM, bo drogi nie jest (a portret to przynajmniej połowa moich fotek), a da mi to czego nie ma w 4/3. Może jeszcze też którąś z canonowych 50mm bo taniutkie i da się fotografować cokolwiek bez lampy w pomieszczeniach. Lampę mam Metza (gdybym brał Olka pewnie wziąłbym FL-50R), a może dokupię za 125$ jeszcze jakiegoś małego Metza by mieć dwa źródła światła.

Sęk w tym że zawsze łatwo to wszystko sprzedam, za rok, dwa czy cztery, i to nie po cenie złomu. To się nazwa komfort psychiczny.
    Gdyby Olek prowadził lepszą politykę informacyjną to może miał szansę na zgarnięcie całej tej kasy...

Olka może kupię. Może zachce mi się fotografować jakąś przyrodę (jak kupię jakąś daczę w dziczy) to może dokupię tanie body Olka (E3 za 2 lata?) z Bigmą albo jakimś tele którego jeszcze nie ma.

A może micro okaże się znacznie lepsze od wszystkich kompaktów i dokupię go do kieszeni marynarki?
    Dużej kasy jednak nie wsadzę jeśli nie będę widział długofalowej strategii i jasnych planów.

Ale jeśli już mam inny system, to musi Olek zaoferować coś czego w nim nie dostanę. Bo Olek, niestety, przez swoją politykę informacyjną, musi dodawać premię "za ryzyko".

PS.
    Jak Olek się zwinie 4/3, to nie będzie niesamowitego rynku wtórnego. Znacie kogoś kto ma 90-250? Ile jest na forum 35-100? Przeważają budżetowe kity. Dobry rynek wórny będzie wtedy, gdy sytem będzie popularny.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cały wątek zdryfował w dziwną stronę. Piotr przekonuje, ze ponieważ 4/3 i m4/3 nie będą formatu DX - stoją na straconej pozycji.Damnian ledwo kupił sprzęt już czuje się olany.
    Poważnie stawianych pytań jest jeszcze mniej niż sensownych odpowiedzi.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Alakin
    Mnie po takich tekstach "jak się nie podoba, to do widzenia" rzeczywiście zachęciło do opuszczenia systemu.
    Gdzie tak napisałem?
    Zachowujesz się jak klasyczny neofita.
    Sorry.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Jak Olek się zwinie 4/3, to nie będzie niesamowitego rynku wtórnego.
    Jak, jeśli, może, gdyby, podobno, prawdopodobnie...
    bla bla bla bla bla bla bla bla bla
    5d 5d 5d 5d 5d 5d 5d 5d 5d 5d
    itp.

PS. Proponuję skasować połowę postów w tym wątku (w tym moje).
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 13.08.08 o 14:46 Powód: Automatyczne scalenie postów