Strona 49 z 66 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

diabolique
    Gość
    Piotr_0602 ja tak całkiem OT - gdzie mogę zobaczyć twoje zdjęcia? Jestem tak po ludzku ciekaw do czego wykorzystujesz aparat.
    (to nie jest złośliwe czepialstwo i krytyka FF jak mógłbyś mniemać tylko ciekawość, bo widzę, że pogląd jakie szkła są ci potrzebne masz sprecyzowany).

Rado
    Gość
    Piotr_0602, według mnie FF nie ma nic do tego. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w aparacie typu EVIL była matryca o wielkości FF. Chodzi mi o to, że nowoczesna elektronika może poradzić sobie z główną przyczyną powstania lustrzanek (jeszcze tych analogowych).

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Owszem, ale EVIL w 4/3 (z małymi obiektywami) da malutki aprat, a z FF juz większy. Jeśli tylko Panas/Olek wchodzą w EVIL (po to chociaż by skręcić z drogi powszechnego trendu który żadnej przewagi im nie daje) i okaże się, że to jest to, to mogą być kilka lat do przodu przed innymi. Jeśli okaże się to strzałem w dziesiątkę to zgarną kawałek rynku nim pojawi się konkurencja.
    Tak jak zrobił to (uwaga, znów użyję tego skrótu!) 5D - zgarnął kawalek rynku, choć prócz matrycy niczym się nie wyróżniał, ale konkurencji nie miał.

Poza tym może mają jakieś niezwykłe rozwiązania które opatentują, a konkurencji trudno będzie je skopiować (ultradźwiękowego odkurzacza nie skopiowali do dziś, trzęsą tylko filtrem przed matrycą, zdmuchują, ale tak skuteczne jak Olkowy patent to nie jest).

Teoretycznie, przy hipotetycznej technolgii wydajnej jak lustrzanki, brak lustra to same zalety. Histogram na żywo, dowolna ilość klatek na sekundę (tj. tyle ile procek/pamięć wyrobią, ale tu postęp jest ciągły), mniejsze rozmiary, dowolnych rozmiarów ruchomy wizjer...

PS.
    Co moje zdjęcia mają do rozmowy o micro i strategii Olka?
    Czy zamiast argumentów "na temat" chcesz kwestionować moje zdjęcia i z tego wysnuć wywód że źle oceniam Olka?
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Co moje zdjęcia mają do rozmowy o micro i strategii Olka?
    Czy zamiast argumentów "na temat" chcesz kwestionować moje zdjęcia i z tego wysnuć wywód że źle oceniam Olka?
    Trzeba było uważniej przeczytać co napisałem. Nic nie mają. Jestem ciekaw poza tematem, możesz nawet podać linka na priv. Chcę zaspokoić swoją ciekawość prywatnie i nie zamierzam opiniować ich na forum.
    Więcej luzu, zamiast szukania wrogów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja też jestem ciekawski. I przyłączam się do prośby przedpiszcy.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A na dworze słoneczko i ptaszki ćwierkają...

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    U mnie to deszcz pada

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    U mnie kropi...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar damnian
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    JOlympus tymczasem (pozostając w kręgu motoryzacyjnych porównań) nie dokończył swoich aut dla mas, nie wypuścił topowego sportowego przecinaka mogacego konkurowac z innymi, a nadobiar złego teraz ogłasza, że bedzie w zasadzie motorynki produkował....
    Tak to widze ja i pozostanę nieufny aż do momentu kiedy Olympus nie udowodni, że 4/3 nie jest na straty.
    ten teks idealnie obrazuje to co teraz ma się stać, nie ruzumiem też strategi prowadzenia tego forum i czy w ogóle kto kolwiek czyta to co tutaj się dzieje z tych skośno okich grubych ryb na górze?. Lud mówi że brakuje szkieł, że w konkurencji jest taniej i dostępniej, a góra odpowiada więc jak wam nie pasuje to żegnamy, zamiast zaspokoić swoich idbiorców i jednocześnie zgromadzić większe grono co automatycznie wiąze się z zyskami. Ja jako jeden z tysiąca odbiorców czuje się totalnie olany i zawiedziony tym bo nie sympatyzuje się z marką tylko jak kazdy człowiek instynktowie ide tam gdzie wygodniej i lepiej. Wiadomo dlaczego jest tyle olków na sprzedaż ze wtórnego rynku i prawde mówiąc nie dziwie się.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez damnian Zobacz posta
    Ja jako jeden z tysiąca odbiorców czuje się totalnie olany i zawiedziony
    Ja jako jeden z MILIONÓW odbiorców jestem usatysfakcjonowany swoją szklarnią.
    Ale chętnie przyjmę nieodpłatnie 90-250 od uciekinierów z upadającego systemu 4/3. Co mi tam, że nie mam już gdzie go włożyć, na półce poleży.
    Panie i panowie okazja! Niedługo będziecie dopłacać za złomowanie!