Strona 194 z 271 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.931 do 1.940 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Ja dlatego robię Fotoksiążki... Z "wyjazdowych" wakacji oddzielną plus "przeglądową" z całego roku.
    Książki różnej wielkości - zwykle po 60-80 stron z własnymi opisami z 300-400 zdjęciami - też różnej wielkości - od malutkich po takie na dwie strony A4.
    Sama przyjemność usiąść w fotelu i takie coś obejrzeć.
    A do tych, których nie wykorzystałem i które leżą na dyskach nawet nie zajrzę - chyba, żeby coś na Forum wrzucić

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Może ochota nad dalszym spuszczaniem się nad zdjęciem maleje im więcej ich robimy?

Jak będzie taki przyrost

https://photutorial.com/photos-statistics/

to będzie bardzo trudno o dłuższe skupienie czyjejś uwagi na tym jednym -naszym.

Będą migały nam przed oczami setki zdjęć -nie wywołując żadnej refleksji, bez zwracania większej uwagi.
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 11.02.23 o 15:47

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    W dłuższej perspektywie w moich zastosowaniach widzę tak: aparat MFT zastąpi mi telefon, do tego jakiś aparat FF + 85 f1.4 / 135 f1/8 do portretu, i plus coś z długim telefoto do przyrody o ile będę jeszcze się w to bawił.
    Czyli m5+jakieś lekkie obiektywy nie dają przewagi " przyjemnościowej" w stosunku do smartfona?
    A może jedno body plus kilka stałek i skoncentrować się na wklejeniu w dany zestaw by mieć pewną swobodę fotografowania zamiast ciągłej zmieniaczki systemowo-bodowo-obiektywowej. Wtedy głowa nie do końca pamięta co i jak ustawić i skorygować by mieć jakiś zakładany efekt.
    Albo mieć wywalone na wszysko i chodzić i pstrykać: o tu ładne, o tu też ładne, a tu nie jednak nie tym obiektywem, kolejnym razem wrócę z innym szkłem albo w innym czasie,pogodzie,etc. Widzieć obiektywem otoczenie.
    Taka radość z prostego focenia bez napinki rywalizacyjnej.Wyszło?... to zajebiście, nie wyszło... spróbuję kolejnym razem, a te zdjęcia do skasowania.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Widzieć obiektywem otoczenie.
    Taka radość z prostego focenia bez napinki rywalizacyjnej.Wyszło?... to zajebiście, nie wyszło... spróbuję kolejnym razem, a te zdjęcia do skasowania.
    W sumie - dla amatora - bardzo dobra filozofia

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    Ja dlatego robię Fotoksiążki...
    A do tych, których nie wykorzystałem i które leżą na dyskach nawet nie zajrzę - chyba, żeby coś na Forum wrzucić
    Ludzie przestali doceniać drukowanie zdjęć.
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Chyba że ulegnie pokusie rywalizacji na forum -kto robi lepsze.

Rywalizacja dobra rzecz -napędza sprzedaż najnowszego sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 11.02.23 o 15:57

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Hmmm uważam siebie i swoją rodzinę za "Ludzie" - i napiszę, że każde z nas chętnie takie fotoksiążki ogląda.
    A dalsza rodzina i znajomi, którzy je mieli okazję zobaczyć, też raczej zachwyceni.
    Więc nie jest z tym tak źle...

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez dcs Zobacz posta
    Chyba że jednak ulegnie pokusie rywalizacji na forum -kto robi lepsze.
    To akurat nic złego - żeby się starć, by były lepsze... od tego nawet jakieś konkursy mamy

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Ludzie przestali doceniać drukowanie zdjęć.
    Ludzie przestali doceniać wiele rzeczy które dają im radość.
    Ja tak sobie wydrukuję kilka zdjęć z ostatniej mojej wycieczki i zdjęcia powieszę na ścianie. Tylko pozostaje mi wybrać kilka zdjęć.

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    A co taki amator ma do stracenia? To nie zawód więc nie zawala jakiegoś zlecenia. Nawet jak gdzieś pojedzie na foty a np modele zwierzęce nie dopiszą,warunki jednak nie takie to nic się nie stanie -troche jak z złowieniem ryb czy też moczeniem kija. Aspekt rywalizacyjny? Jeżdżąc na wycieczki rowerowe nawet najbardziej wypasionym rowerem nie muszę zdobywać amatorskiego mistrzostwa kraju.Wystarczy urwanie jakiegoś czasu od mojego osobistego wyniku. Coś gdzieś pochwalić się na necie? Jak masz pewien poziom albo wykazujesz rozwój i postęp pochwały same spadną. Foty z modelką - no dobra tu może być problem...
    Dzisiaj ludzie z bardzo chcą zastąpić radość zrobienia radością z wygranej.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    Ludzie przestali doceniać wiele rzeczy które dają im radość.
    Ja tak sobie wydrukuję kilka zdjęć z ostatniej mojej wycieczki i zdjęcia powieszę na ścianie. Tylko pozostaje mi wybrać kilka zdjęć.
    A nie myślałeś o fotoksiążce? Taka wyprawa na Kubę to idealna sprawa - na razie będziesz odbierał tak sobie, ale za kilka lat - sam zobaczysz jaka radość z oglądania.
    Ja odkąd robię fotoksiążki (to już 15 lat) to do "zwykłych" albumów ze zdjęciami nie zaglądam prawie.