Strona 244 z 271 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.431 do 2.440 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dcs Zobacz posta
    -Starają się być miłe.
    Zwłaszcza mówiąc to do faceta?
    Faktycznie;
    Jednym słowem... a właściwie trzema. Mały ale wariat.

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Widzę, że żarty w stylu wąsatego wuja na rodzinnej imprezie przeniknęły nawet do tego wątku
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Mz dzieje się tak, ponieważ bardzo dużo ludzi migruje ku systemom z większą matrycą.
    Migracje w odwrotnym kierunku są dość rzadkie.
    A ja właśnie w tę stronę.

Mieszka w
    Jelenia góra
    Siła reputacji
    7
    Moja galeria
    Ja też pozbyłem się pełnej klatki

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PM_M Zobacz posta
    A ja właśnie w tę stronę.
    Moze bardziej Ci mlodzi fotografowie, ktorzy sa bardziej nakrecani przez media i fora i wmawia sie im, ze trzeba inwestowac bez konca w coraz nowsze body i nowe systemy szkiel
    W góry moglem brac FF a wzialem MFT.
    Moglem robic sesje portretowa z FF a wzialem MFT + m.Zuiko 75mm/1.8 + lampa Stroboss
    Ogolnie to co chce uzyskuje za pomoca MFT...
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 22.08.23 o 11:15 Powód: literowka
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Młodzi nie mają pieniędzy, żeby sobie co chwilę zmieniać sprzęt. Najbardziej podatni na "wyścig zbrojeń" są faceci w średnim wieku, którzy pieniądze mają i chętnie sobie nimi rekompensują różne niedostatki w życiu. Poznać ich można po tym, że przy każdej możliwej okazji nie omieszkają przekonywać kolegów (w szczególności tych ostrożniejszych w wydatkach sprzętowych), jakiego to przeskoku jakościowego doświadczyli i jak bardzo im się te inwestycje opłaciły.

tt
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Młodzi nie mają pieniędzy, żeby sobie co chwilę zmieniać sprzęt. Najbardziej podatni na "wyścig zbrojeń" są faceci w średnim wieku, którzy pieniądze mają i chętnie sobie nimi rekompensują różne niedostatki w życiu. Poznać ich można po tym, że przy każdej możliwej okazji nie omieszkają przekonywać kolegów (w szczególności tych ostrożniejszych w wydatkach sprzętowych), jakiego to przeskoku jakościowego doświadczyli i jak bardzo im się te inwestycje opłaciły.
    To chyba zbyt duże uproszczenie.
    Dzisiaj dla każdego systemu, a właściwie dla każdego rozmiaru matrycy (m4/3, apsc, FF, wyżej FF) można kupić sprzęt tani/droższy/drogi/bardzo drogi.
    Również w m4/3 można sobie bardzo skutecznie "zrekompensować niedostatki w życiu"

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ależ oczywiście. Ja nie mówię o rozmiarze matrycy (choć to jeden z wielu parametrów, który zachęca do wydatków), tylko generalnie o niepohamowanych inwestycjach w sprzęt, którego możliwości wykorzystuje się w znikomym ułamku, za to żarliwie się te inwestycje uzasadnia przed każdym, kto mógłby zwątpić w ich słuszność.

tt
    Gość
    Ależ oczywiście. Ja nie mówię o rozmiarze matrycy (choć to jeden z wielu parametrów, który zachęca do wydatków), tylko generalnie o niepohamowanych inwestycjach w sprzęt, którego możliwości wykorzystuje się w znikomym ułamku, za to żarliwie się te inwestycje uzasadnia przed każdym, kto mógłby zwątpić w ich słuszność.
    Zasugerowałem się kontekstem kilku ostatnich wypowiedzi, które dotyczyły tematu migracji FF<=>m4/3.
    A co do problemu wykorzystania znikomego ułamka możliwości dzisiejszych fotozabawek, to na moim przykładzie mogę napisać, że dotyczy to już choćby RX100mk3 zdobytego droga kupna za 1100zł.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    W moim przypadku bylo inaczej.
    Jak bylem mlody i do tego kawaler i dobrze zarabialem to praktycznie inwestowanie w rozne rozwiazania technologiczne bylo sensem szukania fotograficznego Świetego Graala.
    Praktycznie 80% inwestycji bylo bez sensu.
    Po wielu latach zostalo mi wiele RAW-ow z roznych systemow.
    Dzisiaj z kazdego takiego rawa moge zrobic bardzo dobrej jakosci odbitki
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak