Strona 212 z 217 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.111 do 2.120 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    1. Jaki tryb lampy (str. 69 instrukcji): Auto?
    2. Jakie czasy migawki, przy których wbudowana lampa nie odpala?
    3. Menu -> Ustawienia -> Zakładka F, opcje: X-Sync oraz Slow Limit - jak ustawione?
    4. Jaki format zapisu zdjęć (RAW, JPEG)?
    5. Czy włączone są jakieś opcje w Menu 2 (str. 78 instrukcji - Bracketing, HDR, Miltiekspozycja, Time Lapse)?
    6. Czy możesz załączyć jakieś niedoświetlone zdjęcie, przy którym lampa powinna błysnąć a tego nie zrobiła?

Zakup lampy zewnętrznej to na początek nie rozwiązanie - wbudowana powinna działać, jak nie to serwis.

Co do dźwięku robienia zdjęcia słyszalnego na wideo to str. 92 instrukcji MENU -> Zakładka D -> Sygnał dźwiękowy [OFF]. Niestety dźwięku migawki się nie pozbędziesz.
    Możesz ustawić opcję Krótkiego opóźnienia migawki, str. 90: MENU -> Zakładka C -> Release Lag Time [SHORT] (nie wiem jak to w PL menu, chyba "Opóźnienie wyzwolenia migawki [krótkie]").
    Pierwsza kurtyna migawki będzie wtedy elektroniczna, druga mechaniczna. Trochę cichszy odgłos migawki ale podobno nieco większy pobór prądu przez aparat.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Właśnie zdechła mi migawka w moim E-M10. Zacięła się zamknięta i nic, baterie wyciągnąłem i nadal nic. Może macie jakiś pomysł na coś innego.

Generalnie szczęście w nieszczęściu jest takie, że zarejestrowałem tego Olka na stronie i mam przedłużoną gwarancję z 2 do 2,5 roku, gdyż 2 lata opłynęło w czerwcu. Jak go wyślę to mogiła przez 3 tygodnie bo jak ja przeżyję bez uchylnego ekranu i WI-FI na E-PL2? Ale za to wyczyszczą mi matrycę, która przypadkiem zakichałem
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Właśnie zdechła mi migawka w moim E-M10. Zacięła się zamknięta i nic, baterie wyciągnąłem i nadal nic.
    Kurde, macie przerob w sprzecie.Mi moj E510 nadal dziala i to na tej samej baterii.Zadne gumy sie nie odklejaja,zadne piksele nie swieca,nawet klapka od lampy sie nie zgubila.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Trzymasz go w gablocie pod kluczem to i sie nie psuje.
    A poważnie, niestety jakość wykonania sprzętu jest coraz niższa. Niemal każdego.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Trzymasz go w gablocie pod kluczem to i sie nie psuje.
    A poważnie, niestety jakość wykonania sprzętu jest coraz niższa. Niemal każdego.
    Nie ,nie trzymam w gablocie.Zima lato lezy w altance ogrodowej.Jak cos ciekawego to biore i foce.Karte tylko do domu nosze raz jedna raz druga.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    ...
    Olkowego chyba jednak najbardziej. Widać, że firma zupełnie zmieniła filozofię i podobno wyszła na plus. Jaki rynek, taka odpowiedź producenta. Widocznie klienci Olka nie oczekiwali bezkompromisowej jakości.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Olkowego chyba jednak najbardziej. Widać, że firma zupełnie zmieniła filozofię i podobno wyszła na plus. Jaki rynek, taka odpowiedź producenta. Widocznie klienci Olka nie oczekiwali bezkompromisowej jakości.
    Klienci nabrali sie na Jobsowy marketing. Kto się założy że nowy M1 będzie powyżej 8 tys ? Jak przegram stawiam łyski, jak wygram poproszę o to samo Tylko nie Jaśka Wędrowniczka bo nie mam enzymów trawiennych do tego wynalazku

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Przy obecnych kursach walut to jest słaby zakład.
    w cenniku był chyba po 6899?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    No to pojechał sobie do serwisu. BÓL, BÓL - już doświadczyłem braku uchylnego ekranu, natomiast BÓL z powodu barku WI-FI jeszcze mnie czeka . Nie ma co płakać, dobrze że jest E-PL2 (wyciągnęty z czeluści) i jest na czym cykać moje plastiki
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    No to pojechał sobie do serwisu. BÓL, BÓL ...
    ciesz się, że to nie hemoroidy, albo podagra...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.