G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Gdyby Łukasz nie usunął mojego postu, który nikogo nie obrażał, natomiast wyjaśniał pojęcie patriotyzmu współczesnego i odniesienia do flagi -> vide mojego własnego na przestrzeni od 1962 r. to dyskusja już dawno by była skończona.
Niestety hades uznał mój post za zbyt daleko odbiegający od tematu flagi, natomiast zostawił posty o piłkarzykach i kibolach, gdzie nijak się tego powiązania dopatrzyć nie mogę.
Myślę Łukaszu, że dobrze by było abyś zamknął ten wątek ponieważ każdy z nas ma inny pogląd na otaczającą nas rzeczywistość, a jest to wątek - a jeśli nie cały wątek to 99% wpisów - stricte politycznych.
Szkoda by było, aby dobrzy koledzy skłócili się ze sobą.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dopiero wczoraj wieczorem mogłem usiąść do zapoznania się z pozostałymi wpisami w tym wątku. Przeczytałem resztę postów, które się ukazały po Twoim wpisie. No cóż... ogólnie rzecz biorąc spodziewałem się rozwinięcia dyskusji w obszary oddalone od fotografii, ale nie aż tak daleko. A odnosząc się do Twojego postu Bogdan, post w mojej ocenie skręcał w tematy polityczne. Unikamy ich.
Dostałem wcześniej opinie o tym wątku, że jest on niepotrzebny. Wiele rzeczy jest niepotrzebnych dla różnych osób, ale jeśli zaprzestaniemy wymieniać opinie to możemy zamknąć to miejsce.
Karol zwrócił moją uwagę, że Icelander usunął zdjęcie. Dyskusja straciła podstawy, mimo to nie zamykam jej.
Jak widać po powyższej dyskusji, większość z nas rzyga wszechogarniającą nas polityczną poprawnością. Jeśli rozmawiamy tu w kulturalny sposób (mimo emocji), po co od razu coś kasować, zamykać, dopatrywać się tej złej "polityki o której tu nie rozmawiamy". Hasło to pada często w najmniej oczekiwanym momencie, wystarczy że się komuś skojarzy![]()
Dajcie czasem coś powiedzieć![]()
Również uważam, że powinniśmy się nauczyć ze sobą rozmawiać. Nie dajmy sobą manipulować przez twórców "lepszego" bądź "gorszego" sortu.
A od polityki nie uciekniemy... wszystko obecnie nią "ocieka".
Nie uciekniemy, ale jeśli panujemy nad swoją wypowiedzią, spróbujmy nie podpierać swoich opinii polityką lub przenosić sporów politycznych na grunt forum.
---------- Post dodany o 10:29 ---------- Poprzedni post był o 10:27 ----------
Ja sformułowałbym to w ten sposób. Dyskutujemy by poznawać opinię, a niekoniecznie by wytrącić argumenty i pokonać adwersarza.
Myślę, że ten wątek jest właśnie takim. Tematem było zdjęcie, skojarzenia, a nie koniecznie ocenianie postaw czy zaangażowania.
Teraz mamy to, co to ludzie chcą ale nie rozumieją....
No nie myszek Miki tylko....Pluto.....
A Pluralizm......
NO LUDZIE PLUJĄ NA WSZYSTKO, symbole narodowe też.
a zdjęcia, fotografia......
Etam tego się oleje, tamtego pominie a życie i tak pójdzie dalej....
Do następnej okazji.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 6.05.16 o 11:07
Ależ bardzo proszę, z Tobą wymieniać posty to czysta przyjemność.
Rozumiem, jak dla mnie to troszkę zbyt roszczeniowe podejście do Ojczyzny... ale rozumiem, taki trynd.
Życie oddać za rodzinę - też rozumiem, tylko po co samemu ginąć narażając rodzinę, gdy wespół z rodakami można ją obronić i przeżyć.(taka podła kalkulacja)
Pamiętasz JFK i „Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swojego kraju”? No ja właśnie do tego typu ludzi się zaliczam.
A kim jestem? Jestem Polakiem a terytorialnie Europejczykiem, napisałem "terytorialnie" bo Polska to część tego Kontynentu, jednakowoż nie mogę być obywatelem
wspólnoty gospodarczej i tylko gospodarczej, mogę natomiast być jej członkiem.
Pozdrawiam Serdecznie
P.S.
Nie identyfikuję Polski z żadną "grupą kolesi" może dlatego żyje mi się lepiej.
---------- Post dodany o 11:41 ---------- Poprzedni post był o 11:38 ----------
Ja, Cię! Ale się z Tobą zagadzam!!!
Mało tego, paczcie ile czasu już gadamy i wszyscy żyją.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|