Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 141

Wątek: Artystyczna prowokacja?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    ...Mojemu krajowi nie zawdzięczam nic, a wręcz odwrotnie...
    Mocno powiedziane...
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Awatar Antares
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Przekładając to na teraźniejszość. Mojemu krajowi nie zawdzięczam nic, a wręcz odwrotnie... Więc niby dlaczego mam się dla niego poświęcać? A kim jestem? Jestem Polakiem, jestem Europejczykiem.
    To szkoda, że nie urodziłeś się np. w Korei Północnej może miałbyś inne zdanie.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Mocno powiedziane...
    Niestety.

Cytat Zamieszczone przez Antares Zobacz posta
    To szkoda, że nie urodziłeś się np. w Korei Północnej może miałbyś inne zdanie.
    No szkoda... byłoby jednego myślącego inaczej mniej...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Gdyby Łukasz nie usunął mojego postu, który nikogo nie obrażał, natomiast wyjaśniał pojęcie patriotyzmu współczesnego i odniesienia do flagi -> vide mojego własnego na przestrzeni od 1962 r. to dyskusja już dawno by była skończona.
    Niestety hades uznał mój post za zbyt daleko odbiegający od tematu flagi, natomiast zostawił posty o piłkarzykach i kibolach, gdzie nijak się tego powiązania dopatrzyć nie mogę.
    Myślę Łukaszu, że dobrze by było abyś zamknął ten wątek ponieważ każdy z nas ma inny pogląd na otaczającą nas rzeczywistość, a jest to wątek - a jeśli nie cały wątek to 99% wpisów - stricte politycznych.
    Szkoda by było, aby dobrzy koledzy skłócili się ze sobą.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Dopiero wczoraj wieczorem mogłem usiąść do zapoznania się z pozostałymi wpisami w tym wątku. Przeczytałem resztę postów, które się ukazały po Twoim wpisie. No cóż... ogólnie rzecz biorąc spodziewałem się rozwinięcia dyskusji w obszary oddalone od fotografii, ale nie aż tak daleko. A odnosząc się do Twojego postu Bogdan, post w mojej ocenie skręcał w tematy polityczne. Unikamy ich.

Dostałem wcześniej opinie o tym wątku, że jest on niepotrzebny. Wiele rzeczy jest niepotrzebnych dla różnych osób, ale jeśli zaprzestaniemy wymieniać opinie to możemy zamknąć to miejsce.

Karol zwrócił moją uwagę, że Icelander usunął zdjęcie. Dyskusja straciła podstawy, mimo to nie zamykam jej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Jak widać po powyższej dyskusji, większość z nas rzyga wszechogarniającą nas polityczną poprawnością. Jeśli rozmawiamy tu w kulturalny sposób (mimo emocji), po co od razu coś kasować, zamykać, dopatrywać się tej złej "polityki o której tu nie rozmawiamy". Hasło to pada często w najmniej oczekiwanym momencie, wystarczy że się komuś skojarzy
    Dajcie czasem coś powiedzieć

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Również uważam, że powinniśmy się nauczyć ze sobą rozmawiać. Nie dajmy sobą manipulować przez twórców "lepszego" bądź "gorszego" sortu.
    A od polityki nie uciekniemy... wszystko obecnie nią "ocieka".

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Nie uciekniemy, ale jeśli panujemy nad swoją wypowiedzią, spróbujmy nie podpierać swoich opinii polityką lub przenosić sporów politycznych na grunt forum.

---------- Post dodany o 10:29 ---------- Poprzedni post był o 10:27 ----------

Również uważam, że powinniśmy się nauczyć ze sobą rozmawiać. Nie dajmy sobą manipulować przez twórców "lepszego" bądź "gorszego" sortu.
    Ja sformułowałbym to w ten sposób. Dyskutujemy by poznawać opinię, a niekoniecznie by wytrącić argumenty i pokonać adwersarza.

Myślę, że ten wątek jest właśnie takim. Tematem było zdjęcie, skojarzenia, a nie koniecznie ocenianie postaw czy zaangażowania.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    127
    Moja galeria
    Teraz mamy to, co to ludzie chcą ale nie rozumieją....
    No nie myszek Miki tylko....Pluto.....
    A Pluralizm......
    NO LUDZIE PLUJĄ NA WSZYSTKO, symbole narodowe też.
    a zdjęcia, fotografia......
    Etam tego się oleje, tamtego pominie a życie i tak pójdzie dalej....
    Do następnej okazji.
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 6.05.16 o 11:07

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    No może w przypadku wojen plemiennych w Afryce nie idą w bój za ojczysnę. Ojczyzna jest pojęciem związanym nierozerwalnie z narodem. W wielu państwach afrykańskich czegos takiego jak naród nie ma. Przepraszam za ten belferski ton i serdecznie Cie pozdrawiam
    Ależ bardzo proszę, z Tobą wymieniać posty to czysta przyjemność.
    Saboorze kochany, życie to ja mogę oddać za rodzinę, ale przenigdy nie podłożę się za jakiegoś nawiedzonego dupka czy inną grupkę kolesi manipulującą biednymi, zniewolonymi umysłami...
    Przekładając to na teraźniejszość. Mojemu krajowi nie zawdzięczam nic, a wręcz odwrotnie... Więc niby dlaczego mam się dla niego poświęcać? A kim jestem? Jestem Polakiem, jestem Europejczykiem.
    Rozumiem, jak dla mnie to troszkę zbyt roszczeniowe podejście do Ojczyzny... ale rozumiem, taki trynd.
    Życie oddać za rodzinę - też rozumiem, tylko po co samemu ginąć narażając rodzinę, gdy wespół z rodakami można ją obronić i przeżyć.(taka podła kalkulacja)
    Pamiętasz JFK i „Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swojego kraju”? No ja właśnie do tego typu ludzi się zaliczam.
    A kim jestem? Jestem Polakiem a terytorialnie Europejczykiem, napisałem "terytorialnie" bo Polska to część tego Kontynentu, jednakowoż nie mogę być obywatelem
    wspólnoty gospodarczej i tylko gospodarczej, mogę natomiast być jej członkiem.
    Pozdrawiam Serdecznie

P.S.
    Nie identyfikuję Polski z żadną "grupą kolesi" może dlatego żyje mi się lepiej.

---------- Post dodany o 11:41 ---------- Poprzedni post był o 11:38 ----------

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Jak widać po powyższej dyskusji, większość z nas rzyga wszechogarniającą nas polityczną poprawnością. Jeśli rozmawiamy tu w kulturalny sposób (mimo emocji), po co od razu coś kasować, zamykać, dopatrywać się tej złej "polityki o której tu nie rozmawiamy". Hasło to pada często w najmniej oczekiwanym momencie, wystarczy że się komuś skojarzy
    Dajcie czasem coś powiedzieć
    Ja, Cię! Ale się z Tobą zagadzam!!!
    Mało tego, paczcie ile czasu już gadamy i wszyscy żyją.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL