nie wydaje mi się aby większe "obnoszenie" się z symbolami narodowymi było potrzebne. Zresztą nie należy się z nimi obnosić ale raczej szanować je i nie nadużywać tej symboliki.
nie wydaje mi się aby większe "obnoszenie" się z symbolami narodowymi było potrzebne. Zresztą nie należy się z nimi obnosić ale raczej szanować je i nie nadużywać tej symboliki.
Ja tak nie mam. Dla mnie machanie biało-czerwonym szalikiem na meczu nie jest dowodem na brak kompleksów narodowych danego człowieka. Oczywiście jeszcze nic mówi o tym, czy takie kompleksy występują, ale w skali ogólnej, nie jednostkowej, często wiążą się one z rytualnym i stadnym eksponowaniem takich symboli. Takie mam obserwacje...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie pisałem, że macham szalikiem na meczu ale nie widzę też w tym nic złego a wręcz przeciwnie. Doping na imprezach sportowych to pewnie jest jakiś rodzaj zachowania stadnego jak to określasz. Dla mnie to opowiedzenie się po czyjejś stronie i wyrażenie tego dodatkowo jakimś symbolem. Chyba, że Twoja poprawność polityczna wymaga aby podczas meczu narodowej drużyny mimo wszystko dopingować słabszego, nawet jeśli to nasz przeciwnik
Myślę jednak ze zaczynamy zaśmiecać wątek, choć po części jesteśmy w temacie.
Jeszcze chciałem coś napisać, ale rozmyśliłem się i skasowałem. Na tym zakończmy rozważania filozoficzne o patriotyzmie![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Będzie mały OT z mojej strony, ale nie mogłem się powstrzymać. Widać, że Saboora poniosły emocje.
Masz na myśli obecną administrację Obamy? Radzę przypomnieć sobie jak wyglądała ta gospodarka za rządów Clintona i kto roztrwonił potężną nadwyżkę budżetową po nim. Nie lubię jak ktoś generalizuje, bez względu na poruszany temat.
Tak sobie czytam i w szczególe nie będę sie wypowiadał, ale... w ogóle.. to dobra fota jest, nawet bardzo dobra. Poruszyła takie tematy, taaaakaa dyskusja.
Żeby tak moje takie burze wywoływały.. ahh..
Aaaa jedna wywołała i też mnie paragrafami straszono i takie tam.. za propaguje symbole zakazane i takie tam.. śmieszne
Fota chyba jest w moim PF tutaj to jak ktoś chce sie zabawić w detektywa to zapraszam :P
[EDIT]
A nie, jednak foty tutaj nie ma.. zatem odwołuję "konkursa"
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Rozumiem, że to bardzo odległe nawiązanie, ale wybacz muszę usunąć tą wypowiedź. Za bardzo zmienia tok dyskusji, spychając ją z dala od tematu. Na kolejnym zlocie możemy wrócić do tematu.
---------- Post dodany o 21:51 ---------- Poprzedni post był o 21:42 ----------
Wrzuć do galerii. Też będziesz miał swój wątek "autorski".
Na kazdym kroku mowie, ze jestem Polakiem, mam polska rejestracje na codzien na moim samochodzie, teraz szukam jakiejs ladnej bialo-czerwonej szachownicy na bak motoru, wszystkim w pracy opowiadam przy kazdej okazji historyjki z Polski - te mile i te mniej, uswiadamiam znajomych o roli Polski w Europie w ciagu ostatnich kilkuset lat, oczywiscie o II wojnie swiatowej, ale i tez o historii sprzed 20-30 lat. Nie mam problemu z zalozeniem koszulki:
...tak samo jak z powieszeniem polskiej flagi gdzies w domu.
Moge na Polske narzekac ale moge i ja kochac- jak to w zyciu - raz lepiej, raz gorzej.
...Ale miec kompleksy i wstydzic sie za cos, na co nie mam wplywu...?
Bez sensu...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Chętnie z Tobą porozmawiam, ale nie w wątku. Szanuję Twoją wiedzę i ciekaw jestem spostrzeżeń.
Proponuję PM .
P.S.
Nie podchodzę aż tak emocjonalnie do dyskusji.
P.S.'
Nadwyżka budżetu, to znacznie większe problemy dla państwa i waluty niż deficyt.
Pozdrawiam miłośnika militariów
Ja.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nawet K@czemu do reputacji dać nie mogę za ładny patriotyczny wpis...
Pamiętaj Prezesie, że to ja Krakman chciałem.![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()