A wie ktos jak w Vivez'ie albo Dfine otworzyc plik...?
A wie ktos jak w Vivez'ie albo Dfine otworzyc plik...?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Jak rozumiem wtyczki masz już zainstalowane. Przechodzisz do folderu /Nik Collection/ tam gdzie je zainstalowałeś. Domyślnie (ja akurat zmieniałem lokalizację przy instalacji) będzie to pewnie jak napisał jck: "C:\Program Files\Google\Nik Collection" Jego zawartość wygląda tak:
Teraz klikasz na pierwszy z nich 2 razy, będzie to:
Plik: Analog Efex Pro 2.8bf to plik, który należy skopiować do lokalizacji gdzie Zoner ma wtyczki. Jeśli w ogóle nie masz wtyczek .8bf to utwórz sobie nowy folder z nazwą powiedzmy Nik Collection, lokalizacja jego jest właściwie obojętna. Do tego nowego folderu analogicznie skopiuj pliki .8bf z pozostałych folderów.
Trochę tylko inaczej w przypadku folderu Dfine 2. Ten cały folder skopiuj do tego nowo utworzonego folderu Nik Collection, a później usuń z niego niepotrzebny folder: Dfine 2 (64-Bit) i plik: Dfine2.exe
Następnie odpalasz Zonera aby dodać te nowe wtyczki (wskazujesz mu ten nowy folder, który utworzyłeś z wtyczkami .8bf) . W jaki sposób wskazać też już pisałem, a także jck : Settings>Preferences...>Plug-ins>Add...
Może i nieco skomplikowane sie wydaje, ale chyba sobie poradzisz z operacjami kopiuj - wklej i utworzeniem nowego folderu.
Możesz też od razu wskazać tak jak pisał jck folder: /Nik Collection/ tam gdzie jest zainstalowany. Na pewno prościej i szybciej, ale z tym drugim wyglądem, wtyczkami nie obsługiwanymi. Poza wyglądem w niczym nie przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.03.16 o 21:46
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dziekuje ci dobry czlowieku![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wskazałeś akurat wersję 64 bitową wtyczki, których Zoner nie obsługuje. Na pewno nie pisałem abyś tak zrobił.
Teraz w Zonerze usuń tą lokalizację i wskaż jeszcze raz ale nadrzędny folder Nik Collection :
Będziesz miał wyglad jak w poście #694 z wtyczkami obsługiwanymi i wtyczkami nieobsługiwanymi (64-bitowymi, oznaczonymi czerwono, na które po prostu nie będziesz klikał).
Moja "metoda" polegała na skopiowaniu do jednego (nowo utworzonego) folderu tylko wtyczki obsługiwane i dopiero taki folder wskazać w Zonerze, ale widać nie potrafiłem tego jasno powiedzieć. Wówczas miałbyś wygląd jak w poście #692.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.03.16 o 22:35
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Piotrek widzę, że się zakolegowaliście
- nie masz nadmiaru czasu na zrobienie know how odnośnie tego cuda![]()
coś w stylu Bodzipowego do Hugina![]()
PS generalnie trochę podpuszczam - bo póki co tylko ściągnęłam go sobie![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
A czy z ACDSee będą te wtyczki działały?
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików