Ocenę obróbki wykonują uczestnicy i sympatycy zabawy na własnych komputerach i oglądając 1:1.
Staramy się nie oceniać publicznie.
Jeżeli już to tylko tak by naprowadzić uczestników w oparciu o moją pamieć sytuacji zdjęciowej.
Ostatnio edytowane przez apz ; 16.09.15 o 22:02
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
No to nowy raw ten od skrytykowanego zdjęcia w obrazkach apezeta.
Obiektyw Samyang 7,5mm F3,5@3,5
Ostatnio edytowane przez apz ; 1.01.16 o 21:31
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez apz ; 2.01.16 o 09:25
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Taci, o dici qualcosa che e meglio del silenzio.
---
Uczestnik I Rejsu PBO 2013 / Uczestnik II Rejsu PBO 2014 / Z Olympusclubem na Santorini / Golus Urlaub Racing Team / Buenos Aires - wczesna jesień, wczesną wiosną. / Sandomierz - czyli sprawdzamy dlaczego Ojciec Mateusz ma zawsze z górki? / Marrakech Express / Autobahn 1
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
f3,5 i nie pamiętam 20 lub 25 sekund naświetlania, żeby sprawdzić jak mam ustawiony obiektyw musialem wstawić go ze statywem do samochodu, Na wizjerze praktycznie nie widząc co i jak kadrujesz, z F2,0 widać jaśniejsze gwiazdy, z f2,8 juz nie bardzo. Dobrze, że chociaż poziomica jest wbudowana w aparacie. A tak to byłoby całkiem w ciemno.
---------- Post dodany o 09:37 ---------- Poprzedni post był o 09:33 ----------
W szopie jak wywołasz na niebiesko możesz luminacją na niebieskim przyciemnić niebo, w DxO świetnie wydobywam gwiazdki mikrokontrastem, efekt jest dla mnie lepszy od działania przeźroczystości w ACR.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|