Ostatnio edytowane przez Saboor ; 3.01.16 o 20:19 Powód: Usunięcie zdjęcia
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
No dalej...Wschód na farmie.
P6126336.ORF
Wschód na farmie pod Pienzą, wstałem wcześnie rano, właśnie trwalo spędzanie owiec do dojenia. Na drodze i trawach osiadła niewielka rosa. Na wschodzie łunę przed wschodem zasłaniała ponura burzopodobna chmura. W mojej pamięci pozostały białe i rózowe kwiaty w trawach, zbożu?
I czerwone chwasty wybijające sie kolorystycznie na wykoszonych łakach. W pewnym momencie pod chmurą przebiło się pomarańczowo-żółte światło słoneczne podświetlające fakturę chmury. Zatrzymałem samochód rozstawiłem statyw. Tak powstało to zdjęcie. Niestety nie właczyłem BRK w aparacie. Naświetlane było na słońce tak by go nie przepalić.
Od farmy do drogi bitej jest długi odcinek tłuczniowej drogi wysypany beżowym tłuczniem.
Wybrałem metodę trzech tiffów zrobionych z jednego rawa połaczonych w HDR w Machnery. Początkuję w takiej metodzie.
Zapraszam do obróbki.
Proszę o zachowanie rozmiarów zdjęć wynikowych.
Proszę o powstrzymanie sie w komentarzach od oceny poszczególnych obróbek. Zwłaszcza osoby nie uczestniczące w etiudzie.
Po mojej można jeżdzić jak po łysym koniu....
Inne moje zdjęcia z tamtego poranka. Obrabiane w 2012 roku.
Ostatnio edytowane przez apz ; 14.03.16 o 01:28
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzięki za pierwszą pracę.
Dla uczestników, gwoli przypomnienia z #1 tego wątku.
3. Wyniki prac uczestników powinny być wystawione w dwóch wersjach o wysokościach 1080px i
768px tak by umożliwić każdemu z uczestników przegląd prac w wielkości 1:1. Nie zmieniamy
nazwy pliku a jedynie uzupełniamy o własny nick i wysokość w sposób NAZWA_nick(wysokość)
PS Nie zmieniaj opisu, zmienię go do zestawu.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 16.03.16 o 12:04
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|