cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ceuta - nocny spacerek Andrzeja.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Tylko CaptureOne...
Tym razem nietypowo całkiem, ale zmieści się w tej formule. Chyba we wtorkowy wieczór zainspirowałem Andrzeja podsyłając mu link gdzie można było kupić folię astronomiczną, z sugestią, że jest już po ptakach. No i nie doceniłem go. W czwartek była folia, zrobiłem filtr, który z pomocą rąk chirurga skleiliśmy do kupy. A w piątek to ja musiałem cykać zaćmienie, zostając nietypowo tutaj, autorem i strzału i obróbki. Ponieważ cały sprzęt, a to body, a to obiektyw, statyw, folia i na koniec pomysł umieszczenia tego tutaj – są Andrzeja, to moja nieopatrzna wtorkowa uwaga spowodowała takie oto konsekwencje. W exif'ie znajdziecie wszystko.
Link do orfa: https://drive.google.com/file/d/0BxFkZjxntpo7NGZXcGxaWTBmZTQ/view?usp=sharing
[ notatka : Jedno wyjaśnienie dla publiczności nieuczestniczącej w zabawie - Gdyby było tak, jak zaplanowałem, fotografowalibyśmy obaj na obu moich trzysetkach manualnych, niestety ja musiałem obsługiwać moich klientów i udało sie ze trzy razy spojrzeć przez folię na zaćmione słońce nie mając na ten czas zastępstwa, Jan zaś dzielnie mnie zastąpił w obserwacji i obsłudze E-M5. W przeciwnym razie oglądalibyśmy obaj tylko fotki w necie.
Przy okazji pojawiła sie mozliwość popracowania z dużym RAW-em z Marka II. Mam nadzieję po greckim rejsie będą kolejne ciekawe fotografie w tym miejscu o dużej rozdzielczości. ]apz
Ostatnio edytowane przez apz ; 23.03.15 o 00:48