O braku .dng od tylu lat wspominam,
że prędzej chyba sobie go załatwię kupując Pentaxa,
niż doczekam się wreszcie u Olympusa.
O braku .dng od tylu lat wspominam,
że prędzej chyba sobie go załatwię kupując Pentaxa,
niż doczekam się wreszcie u Olympusa.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Na 2016 rok Panas, wg. plotek, szykuje aparat systemowy w technologii Lytro.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jeśli to ma wyglądać tak, jak na obrazku, to będzie kupa śmiechu![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Czyżby własna technologia Panasonica? Czy też może kupili patent od Lytro.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Nareszcie! GX8 ma mieć 20 MPx. Jeśli tak, to M1.2 również nie może mieć mniej.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Spoko, niebawem na FF też będzie 70 mpx i nikt nie będzie pytał, ile szkieł to udźwignie.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Ja nie o tym, ktoś kiedyś na dp review fajnie udowodnił, że w GH2 ilość pikseli jest dokładnie policzona i odpowiada za przepięknie zeskalowane w dół 1080p. Tu może eksperymentują z UHD? Poza tym wreszcie fotki będą szersze niż mój monitor
A tak na serio: 14-42 itp., itd. mogliby w ogóle nie dodawać do pudełek. W zamian upuścić $70-100 na starcie.
Na swoim monitorze jak patrzę na fotki z chmurkami na niebieskim tle zrobione mZD14-150 to widać kolorowe obwódki wokół nich. To budżetowy megazum, prawda? Ostatnio podobne, choć dużo węższe obwódki, widziałem na udostępnionych przez apzeta plikach z ZD12-60... Kiedyś trzeba będzie dokręcić do f/3.5 i po kłopocie.
A zapomniałbym: na fredmiranda ludzie wstawiają przepiękne fotki zrobione szkłami OM...
Koniec, końców: fajnie by było jakby Oly było stać na naszą A7s (10 MPx) i i A7r (25 MPx). Nyny chyba nie będzie protestował
---------- Post dodany o 15:25 ---------- Poprzedni post był o 14:40 ----------
Galerianki:
Król! Prawdziwy następca GF1?
Jak dobrze, że go nie zminiaturyzowali.