Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Dzięki Fuji, które jest poważnie traktowane przez Oly i Panasa, a które wpisało dzisiaj do swojego planu wydawniczego 120mm f/2.8 macro, mam nadzieję na coś podobnego u nas*. Nie obrażę się jak będzie bez stabilizacji - Panas ma pokazać 30 macro na CP+. Oprócz macro u Panasa podobno jest jeszcze i stałka w rękawie.
* u nas to będzie 90mm
----------------------
No to jest! Nowy wizjer dla EM2.
4.41 Mpx
SXGA+
Odczyt 120 razy na sekundę.
Odwzorowanie kolorów 30% lepsze
http://dc.watch.impress.co.jp/docs/n...05_687018.html
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 7.02.15 o 03:13
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Piszę w tym wątku by nie zakładać nowego.
Nowi producenci w rodzinie mikro cztery trzecie.
DJI - chiński producent dronów i innych latających gadżetów.
JCD - chiński producent optyki.
FLOVEL - japoński producent najwyższej klasy optyki stosowanej w przemyśle medycznym.
_____
Czekam na 6mm f/4, najlepiej bez dystorsji; jak w Kowie 8,5mm.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 10.02.15 o 09:52
Oly Setsuya Kataoka (General manager Olympus Imaging Corp) mówi tak jakby rozważali super jasne tele lub troszeczkę ciemniejszy super zum. Zajmą się tym tematem na serio jak wypełnią linię PRO małych szkieł, jednak na szkła T/S nie ma co liczyć. Obecnie koncentrują się nad poprawą pracy stabilizatora, w szczególności do zastosowań w astro foto.
Optyczni nic nie napisali napisze więc ja
Panasonic jest gotowy do masowej produkcji asferycznej soczewki o średnicy 75mm. Pozostaje nadzieja na super szkiełko, które zdaje się być tym asem w rękawie (obok 30 macro) o którym pisało z tydzień temu 43R.
A mi brakuje w systemie jakieś jaśniejszej stałki. Np 20 lub 25mm ze światłem 1,2