cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jasne
P7110264.ORF
A jak Ci się podoba, to masz poniżej z 9-18 (stare, dobre 4/3)
Murek jest dość blisko, jak szerokim obiektywem można łatwo wypier...dzielić go w kosmos i mieć czystą fotę
P7110286.ORF
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Dziękuję.
Fajna sprawa z rawami PL5 w Win8.1: po dwukliku przez ułamek sekundy wyświetla się jotpeg (zaszyty w orf) a później następuje odczyt samego rawa tj. zer0 korekcji geometrii i tu (np. ZD9-18 ) brawa dla dużych szkieł. Co ciekawe widać też (np. nefów z D90) przesunięcia ekspozycji pomiędzy jotpegiem a rawem
Niestety najnowszej wrzutki w apzeta obrabiajta... nie rozpoznaje - pewnie drugiej generacji OMD.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
GX8 wygląda jak A6000
Czysty Ufraw podobnie otwiera. Masz na obrazku piękne łuki dystorsji - tym większe (głębsze) im mniejsza korekcja optyczna szkła. Dwa przykłady:
Obrazek jaki generuje czysty UFRAW z obiektywu mZD 14-150. Obrazek bez korekcji z głębokimi łukami na bokach
i drugi zrzut - obrazek z ZD 9-18 gdzie mamy piękną optyczną korekcję obrazu. Łuki zniekształceń są praktycznie niewidoczne.
![]()
Pod koniec roku 2015 Sigma ma zapodać 14/4.0 - jeśli będą kontynuować swoje tradycje to recenzja optycznych powinna być w ten deseń:
Zalety: brzytew za grosze.
Wady: grzechotka a 'la Sigma.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.