W łapce może i fajnie się trzyma, ale brak wizjera i odchylanego ekranika oznacza robienie zdjęć w pozycji 'na zombie' co raczej nie sprzyja stabilnemu trzymaniu aparatu - szczegółnie z dłuższymi ogniskowymi. Rozwiązaniem jest dokupienie dodatkowego wizjera elektronicznego, ale tanie one niestety nie są.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Na jakość fotek to ma wpływ jak najbardziej, zwykle pozytywny.
Czasami jednak jest upierdliwy. Wystaje, nie chce się zmieścić do mniejszych toreb.
Poza tym uniemożliwia podpięcie lampy.
Ja ze zmiany na E-M10 jestem zadowolony. Nie wróciłbym już do E-PL. Ale w zasadzie miałem już kompletną optykę więc mogłem sobie pozwolić na władowanie kasy w korpus.
Seria PEN nie wchodzi w grę. Tak jak pisze. OMD i raczej M5 niż 10, albo lustro. Jak to wyglada u Olympusa z filtrami? Rożne połówkowe i holdery na te filtry. Można kupić takie rzeczy bez problemu?
Olympus E-PL3 + 14-42mm, 12-50mm, 45mm, 40-150mm
Nie ma problemu, gorzej z cenami (jeśli chce sie mieć filtry kwadratowe/prostokątne rozmiar 67) to problem jest z redukcja wkręcana na mocowanie filtra a holderem typu A. Ja wylicytowanem na eBayu za 2funty. Nowy jest za 12 chyba.
Dostępność w Polsce filtrów 67 jest niezła gorzej z akcesoriami typu holder czy wlasnie redukcje
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony