Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Zostać czy zmienić?

| OlyJedi Awatar BootMR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bobdylan Zobacz posta
    Co do E-M10 to dodam tylko tyle, że z naleśnikiem mieści się w kieszeni kurtki.
    Jak duże kieszenie to i z 60 makro wejdzie, gorzej wyjąć go z powrotem czasami
    Ooo... Mam sygnaturę

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Gdybym zdecydował się na lustro to jakie polecacie? Do 2,5 tys zł najlepiej używane bo można znaleźć coś lepszego.
    Olympus E-PL3 + 14-42mm, 12-50mm, 45mm, 40-150mm

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kamol3 Zobacz posta
    Gdybym zdecydował się na lustro to jakie polecacie? Do 2,5 tys zł najlepiej używane bo można znaleźć coś lepszego.
    Zastanów sie co chcesz fotografować i kieruj sie dostępnościa odpowiednich obiektywów, ew. innych dodatków, np. wyzwalaczy. Korpus ma w tej zabawie najmniejsze znaczenie, chyba, że decydujesz sie na fotografię wymagającą np. ultraszybkiego AF, ale wtedy też warto patrzeć na kombinację aparat + obiektyw, a nie na sam korpus. Np. portrety wymagają odpowiednich szkieł, a korpus nie ma żadnego znaczenia (oczywiście pod warunkiem, że współpracuje z tymi szkłami ).
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Zastanów sie co chcesz fotografować i kieruj sie dostępnościa odpowiednich obiektywów, ew. innych dodatków, np. wyzwalaczy. Korpus ma w tej zabawie najmniejsze znaczenie, chyba, że decydujesz sie na fotografię wymagającą np. ultraszybkiego AF, ale wtedy też warto patrzeć na kombinację aparat + obiektyw, a nie na sam korpus. Np. portrety wymagają odpowiednich szkieł, a korpus nie ma żadnego znaczenia (oczywiście pod warunkiem, że współpracuje z tymi szkłami ).
    Juz sie na pierwszej stronie zastanowil i teraz pyta wlasnie o samo body.

...Jakieś używane np. 50D i do tego obiektywy takie jak 10-20mm, 50mm f1,8 oraz 70-300mm...
    ....Głównie mam zamiar robić portrety i pejzaże.....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    No to sprawa jest bardzo prosta. Do portretów 85/1,8. Na cropach jest to dosć dokładny odpowiednik najpopularniejsej portretówki czasów manualno-analogowych: 135/2,8. Najtaniej wypadnie Canon (nówka 1500, używka od 1100). W Nikonie jest drożej i trzeba uważać, żeby nie kupić starej wersji do korpusu bez napędu af. U Pentaxa (chyba 77/1, i Olka (75/1, jest kosmos cenowy. Czytanie testów nie ma sensu, wszystkie szkła tej klasy sa bardzo dobre. Szkła 50mm, to nie do końca są portretówki, popularność zawdzięczaja głównie atrakcyjnej cenie, czasem przydają się w pomieszczeniech, kiedy brakuje odejścia, ale prawdziwą przyjemność focenia daje dopiero 85/1,8. Do landszaftów Canon10-18 STM za 1100. Niczego lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Korpus dowolny, ani landszafty, ani portrety nie wymagają od korpusu zbyt wiele. Kupując używany niewiele ryzykujesz, zawsze możesz sprzedać bez straty i wymienić na inny model.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Do portretów poleciłbym 5D, ale znowu do pejzaży to już gorzej.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Do portretów poleciłbym 5D, ale znowu do pejzaży to już gorzej.
    O, a to dlaczego gorzej?
    Pozdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    O, a to dlaczego gorzej?
    Pozdr
    Bo to zależy gdzie te pejzaże robisz, jak trzeba dużo chodzić (szczególnie pod górkę), a taki 5D ze szkłami to już ciężki jest

Innych przeciwwskazań nie widzę
    Zapraszam do albumu i galerii