Witam.
Jak w temacie.
Witam.
Jak w temacie.
Hmm, na drugie E-510?
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...
Na bilet do Lisbony.
Po co zmieniać? Zepsuł się?
Na Nikon D3x, chociaż Leica S2 jest chyba lepsza.
założyłem wcześniej wątek, ale został usunięty - może tak zadane pytanie będzie administratorom tego forum bardziej odpowiadało (hmmm. a gdzie ta wolność słowa ) .
Aparat się nie zepsuł, ale miałem okazję wczoraj licytować E-30, niestety nie przebiłem ostatecznej ceny, która wynosiła ok. 2800 zł - body nówka wylicytowana przez kogoś z jednego z serwisów aukcyjnych.
Cena chyba dobra byłaby nawet gdyby wyszło 2900 - jak myślicie ?
A nie lepiej by było zakupić jakiś konkretny słoiczek do 510-tki?![]()
Jest za wolny - AF i ilośc klatek/sek i wizjer malusieńki. Trzymałem dzisiaj E-30 w łapach i E-3 oraz Canona 40D i Nikona D90. E-30 najgorzej wypadła jeśli chodzi o wizjer a była sporo droższa od konkurencji.
Dopiero E-3 - oj jak bardzo solidna konstrukcja,choć nieco ciężka, ale czuje się jakby była niemal pancerna - ma wizjer taki jaki by mi odpowiadał.
Szkoda że do E-30 takiego wizjera nie włożyli.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Myślę również o tym, ale czuję że nadeszła odpowiednia chwila na zmianę body![]()
Tylko czy to odpowiednia chwila na rynku na zakup nowego body ?
Wiecie może czy nie szykują się jakieś nowości od Olympusa ? Następca E-3, albo może jakieś promocje Olympusa dotyczące E-30 bądź E-3 z jakimś szkiełkiem w dobrej cenie.
Czytałem że ma się pojawić szkiełko 14 mm f 2.0 - więc w takim razie czy nie poczekać z zakupem zd 14-54 ?
Ostatnio edytowane przez maestro ; 18.05.09 o 02:09 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ja bym zmienił na EOS 1 D mark III
ma większą matówkę szybciej robi zdjęcia seryjne no i AF zdaje się być szybszy...
i zdjęcia od razu takie jakies lepsze wychodzą.
Ostatnio edytowane przez dobas ; 18.05.09 o 02:08