Strona 336 z 415 PierwszyPierwszy ... 236286326334335336337338346386 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.351 do 3.360 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Careme Zobacz posta
    ...

Priorytet przesłony był wybrany ...
    I to było źródłem problemów. Jakość została zjedzona przez dyfrakcję i odszumianie. Gdybyś wybrał f/4 to aparat by do tego dodał ISO 200 i byłoby znaaaacznie lepiej
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Jd
    Gość
    Juz rozumiem . Zrobiłem jak piszesz i jest git. Teraz tylko czekam na smyczki bo do LX100 tez założę smyczkę.
    Dzieki.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie ustawiacie sobie sztywnego ISO???
    A mieszasz wtedy wartością np. przysłony i widzisz co dzieje się z czasem (przy okazji właśnie program aparatu z czułością nie robi sobie co chce i masz jakąś możliwość panowania nad ustawieniami)... chociaż może to stałe iso (din, asa) mam z czasów analogów i klisz...
    Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 9.02.15 o 16:02
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Nie ustawiacie sobie sztywnego ISO???
    A mieszasz wtedy wartością np. przysłony i widzisz co dzieje się z czasem (przy okazji właśnie program aparatu z czułością nie robi sobie co chce i masz jakąś możliwość panowania nad ustawieniami)... chociaż może to stałe iso (din, asa) mam z czasów analogów i klisz...
    W E-M10 miałem ustawiony maksymalny poziom ISO ze względu na szumy na wyższych. W XZ-2 nie wiem czy jest jakieś akceptowalny poziom.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    .... W XZ-2 nie wiem czy jest jakieś akceptowalny poziom.
    Masz ten aparat i nie wiesz jaki poziom szumów jest dla Ciebie akceptowalny?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    W XZ-2 nie wiem czy jest jakieś akceptowalny poziom.
    Hmmm, ciekawe. Mógłbyś rozwinąć? Nie da się żadnego zaakceptować, czy wszystkie są tak dobre, że nie wiesz czy jest sens ustawiać?
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dla mnie akceptowalny poziom szumów jest przy ISO100 (zarówno w XZ-2 jak i w eos 1ds), ale to takie indywidualne skrzywienie - bardziej psychiczne niż rzeczywiście widoczne na zdjęciach.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Hmmm, ciekawe. Mógłbyś rozwinąć? Nie da się żadnego zaakceptować, czy wszystkie są tak dobre, że nie wiesz czy jest sens ustawiać?
    Tak. Przy EM10 mam ustawione ograniczenie ISO na maks. 6400. Takie ustawienie wynikało z testów ISO, z kt. wynikało, że powyżej tej wartości spadek jakości zdjęcia jest już widoczny. Robię zdjęcia bez względu na to czy jest słońce czy też nie, więc nie zawsze później odszumianie w programie daje pożądane rezultaty.

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Masz ten aparat i nie wiesz jaki poziom szumów jest dla Ciebie akceptowalny?
    Tak. To jest mój zastępczy aparat i rzadko nim zdjęcia robię. Teraz EM10 jest w naprawie i stąd mój post. Jeszcze nie szukałem w necie czy jakiś test dla matrycy XZ-2 pod kątem ISO był robiony.

Nie wiem czy wystarczająco teraz objaśniłem wcześniejszą odpowiedź.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Jeszcze żadnego testu matrycy aparatu nie przeczytałem i pewno nie przeczytam, bo bym na 100% żadnego aparatu nie kupił
    Ja ogranicznik ISO ustawiam na podstawie własnych organoleptycznych testów.
    The question is, who cares?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dla mnie to było ISO800

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów