G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
Uuu, rzeczywiście może wkurzać. W FF czyściłem na mokro zestawem firmy huanor - łopatki z jakąś nałożoną szmatką nasączoną płynem. Nie było łatwo. Dopiero po którymś razie zeszły nie tylko paprochy, ale też jakieś tłuste mazgi powstałe podczas czyszczenia (tak jakby drobinki kurzu pierwotnie osadzone równomiernie na matrycy). Ale aby w kompakcie były takie rzeczy??? Ciekawe jak zassało do środka - bo nie sądzę aby mieli taki kurz w fabryce na montażu![]()
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Ostatnio edytowane przez rados ; 26.11.15 o 11:57
Aż się boję swojego sprawdzić... dopóki nie zauważyłem - dopóty nie jest to wkur(...).
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Mam taką cichą nadzieję, że przed tym efektem chroni "LC-63A Automatyczna zakrywka obiektywu dla XZ-1"![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Albumik sobie wydrukowałem, dzięki pomocy zacnej firmy z Krakowa i pochwalę się, że całkiem zacnie wyszedł. Foty robione tym właśnie aparacikiem na wakacjach. Malusi, poręczny, celny, nie przeszkadzający. Niestety lcd mam już nadtłuczone [spadł mi w Karpaczu, gdy zobaczyłem rachunek w takiej knajpie z samego drewna [i z drewnianą rzeźbą penisiastego diabła].
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant