Strona 338 z 415 PierwszyPierwszy ... 238288328336337338339340348388 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.371 do 3.380 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    tak masz rację, umknął mi przy czytaniu wyraz "video", przepraszam za pomyłkę ! Image resizer jest do zdjęc

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Guziol Zobacz posta

Szukam jakiegoś prostego programu do zmniejszenia plików wideo z XZ-2 przy zachowaniu oryginalnej jakości obrazu. Poleci ktoś coś? Z góry dziękuję
    Co chcesz zmniejszac w tych plikach?
    Rozdzielczosc, wymiar klatki, zmienic format video na inny w tym samym kontenerze lub wejsc w inny aplikujac inny codeck,zmienic format audio na inny.Czy po prostu zmniejszyc wage zachowujac wyjsciowe parametry.W zaleznosci od tego co chcesz mozna zastosowac odpowiedni program.Sa darmowe i sa platne.

Awatar Guziol
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Chodzi mi o samą wagę. Jakość ma pozostać taka sama. Program ma być jak najprostszy w obsłudze, najlepiej PL ale nie koniecznie darmowy. Oczywiście rozumiem że jest Google i internet a programów cała masa i można szukać ale czekam może ktoś ma sprawdzony który może polecić.
    Ostatnio edytowane przez Guziol ; 12.02.15 o 23:47
    XZ-2 + CLA-12 + LC-63A
    10X42 EXWP I

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Guziol Zobacz posta
    Chodzi mi o samą wagę. Jakość ma pozostać taka sama. Program ma być jak najprostszy w obsłudze, najlepiej PL ale nie koniecznie darmowy. Oczywiście rozumiem że jest Google i internet a programów cała masa i można szukać ale czekam może ktoś ma sprawdzony który może polecić.
    To moze zacznij od tego.http://www.pazera-software.com/produ...avi-converter/
    Jak juz bedziesz miec avi to wrzuc do tego http://www.chip.de/downloads/PocketD..._19004256.html
    W nim sobie juz poustawiasz i wage i wielkosc
    A jak bedziesz chcial dodac logo lub napisy,to pozniej wrzuc do tego http://www.computerbild.de/download/...p-4828530.html
    We wszystkich mozna ustawic polski jezyk.Pocketa nie jestem pewny czy ma polski,ale jest tak prosty,ze pomylic sie nie da. Z pliku 1 giga zjezdzalem do okolo 100mega,oczywiscie z rozdzalka tez jechalem w dol.

Awatar Guziol
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ok dziękuję po weekendzie sprawdzę i zdam relację
    XZ-2 + CLA-12 + LC-63A
    10X42 EXWP I

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Careme Zobacz posta
    Wrzucałem zdjęcia XZ-2 do swojego wątku, tutaj dam jedno: czy Waszym zdaniem poprawnie jest technicznie? Coś mi nie pasuje, ale nie wiem co skopałem.

Załącznik 140435
    Witam !

Fatalnie dobrane parametry f8/800 ISO/1/25s i zdjecie jest nieostre (prawdopodobnie poruszone) .
    Moim zdaniem najbardziej zaszkodzila CI przyslona f8 i za dlugi czas naswietlania.

Aha i zdjecia nie robiles zaraz po wyjsciu z domu bo... wiesz, ze nagla zmiana temperatury
    otoczenia powoduje przez pewien czas parowanie i lekkie zamglenie szkla

Jak mozesz trzymaj lekko przymkniete TO... szklo o 1 dzialke i pilnuj by ISO za duze nie bylo
    (zyskasz na rozdzielczosci i najlepszej dynamice).

Ten aparat potrafi zrobic niezle foty na 800 ISO a nawet 1600 ISO ale jednak
    to jest mala matryca i lepiej trzymac sie czulosci ponizej 800 ISO.

Poza tym jakosc fot z tego aparatu jest na bardzo wysokim poziomie technicznym i stad
    Twoje prezentowane foto powinno wypasc o wiele wiele lepiej

Podzdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 13.02.15 o 12:00
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Aha i zdjecia nie robiles zaraz po wyjsciu z domu bo... wiesz, ze nagla zmiana temperatury
    otoczenia powoduje przez pewien czas parowanie i lekkie zamglenie szkla
    Tak, paruje (tzn. skrapla się para wodna zawarta w powietrzu) ale jak wejdzie się z zimnego do ciepłego (skrapla się na zimnych powierzchniach).
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Tak, paruje (tzn. skrapla się para wodna zawarta w powietrzu) ale jak wejdzie się z zimnego do ciepłego (skrapla się na zimnych powierzchniach).
    Witam !

Zgadza sie... Co nie oznacza, ze zjawisko o ktorym piszesz dziala jedynie jednostronnie (wejscie z dworu do domu)

Przy wyjsciu z domu w zime masz w aparacie powietrze o wyzszej temp. niz na zewnatrz a elementy zewnetrzne aparatu szybciej sie wychladzaja niz
    wewnetrzne i wtedy przez pewien czas nastepuje lekkie mikro skraplanie sie czyli zgadza sie to co napisales, ze na zimnych powierzchniach skropli sie
    para wodna zawarta w cieplejszym powietrzu czyli te, ktore jeszcze jest w aparacie.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Przyznaję, że nie sprawdziłem czy obiektyw był zaparowany. Aparat trzymałem w kieszeni kurtki, ale minęło dobre 30 min. jak wyciągnąłem go do zdjęć.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

Ustaw tryb A, wymuś przyslone f3.5 - f4, i czulosc 100 ISO i przy niskiej temp. nie trzymaj aparatu golymi dlonmi.

Do focenia stosuje rekawiczki rowerowe tego kroju:

http://www.domenasportowa.pl/product...-1-czarne.html

Ciekawy jestem jaki efekt uzyskasz ze zmienonymi parametrami.

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów