Ciekawe kolorki i niezła jemioła na brzozie (chociaż aparat trochę niebieskiego wyciął i po zmniejszeniu rozmiaru fotki można podciągnąć jej ostrość - aby lepiej wyglądała )
Ciekawe kolorki i niezła jemioła na brzozie (chociaż aparat trochę niebieskiego wyciął i po zmniejszeniu rozmiaru fotki można podciągnąć jej ostrość - aby lepiej wyglądała )
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
kolory takie bo słońce zachodziło i na chwilę przebiło się przez chmury, ostrość trochę poprawiłem ale być może za mało, a co masz na myśli pisząc że aparat wyciął niebieskiego trochę ??
Jak się rozłoży histogram na składowe to widać, że blue jest przesunięty w lewo i część ucieka poza skalę. Wrzuciłem sobie fotkę w infranView 5 sekund roboty: dałem +10 na niebieski i wyostrzenie - wyszło bardziej naturalnie jak na zachód słońca 14 stycznia. Ciekawe jakby potraktowac tą fotkę jakimś filtrem wbudowanym w XZ-2 co by wyszło.
Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 6.02.15 o 19:13
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Panowie, gdzie dostanę zaślepkę na sanki do xz-2?, gdzieś się wzięła i zgubiła. Czy jest to w ogóle do dostania, czy zostają tylko jakieś uniwersalne, ale one chyba nie zakryją tego gniazda do wizjera.
Oraz takie tam foto.
O takie zaslepke Ci chodzi,drogo chcaZałącznik 140266
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Bo generalnie mam spory problem z jakimś fajnym etuii/pokrowcem na moją XZ-2.
Już tłumaczę o co mi chodzi.
Kupiłem sobie HAMA Nashville 90, super futerał, miękki w środku, z dodatkową kieszonką na baterię, kapturkiem przeciwdeszczowym, ale...
Jak idę sobie na spacer czy na wycieczkę z aparatem i niosę go w tym pokrowcu to dobycie z niego aparatu, zrobienie zdjęcia i ponowne schowanie jest męczące, a czynność tą muszę powtarzać kilkanaście razy. No i generalnie kończy się to tym, że noszę aparat bez żadnej ochrony na szyi.
No i kupiłem to chińskie badziewie ze skóry, bo liczyłem, że będzie to wygodne, no ale to badziewie
Więc wykminiłem sobie, że potrzebuję futeralik, gdzie aparat nie będzie wkładany pionowo, ale poziomo (chociażby tak jak w tym oryginale com go linkował kilka postów wcześniej). Możecie mi coś takiego polecić? (zależy mi na kieszonce na baterię).
Witam wszystkich.
Jestem szczęśliwym posiadaczem xz2 od jakiegoś czasu.
Chciałbym do niego zakupić sobie teleconwerter TCON-17 i mam takie pytanie czy adapter z tej strony http://fripers.pl/product_info.php/info/p3019_Adapter-52-mm-do-Olympus-XZ-1--XZ-2-Freepower.htmll będzie się nadawał czy też muszę kupić oryginalny CLA-12?
Dzieki za szybką odpowiedź![]()
Ostatnio edytowane przez Tomakinho ; 8.02.15 o 23:36