Strona 154 z 415 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.531 do 1.540 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez Montegrif Zobacz posta
    Właśnie planuję fotografowanie min. ruchliwego dwulatka. I teraz mi powiedzcie, AF jest słaby czy tryb auto niedomaga?
    Najczęściej niedomaga osoba robiąca zdjęcia IMO ruchliwe dzieciaki najlepiej focic na MF, korzystając z ogromnej GO w kompaktach.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Montegrif Zobacz posta
    Właśnie planuję fotografowanie min. ruchliwego dwulatka. I teraz mi powiedzcie, AF jest słaby czy tryb auto niedomaga? Zastanawiałem się na X20. On ma podobno nieziemsko szybki AF. Ale cena X20 sporo wyższa a po przeczytaniu Waszych opinii na temat XZ-2 mam wrażenie, że aparaty można próbować porównywać. Po mimo przewagi X20 dzięki wbudowanemu wizjerowi i większej matrycy. I możliwe, że jeszcze dzięki szybszemu AF.

Z preselekcją czasu chyba nie będzie problemu, żeby takiego małego berbecia ustrzelić!? Widziałem na forum zdjęcia z rajdów samochodowych i AF jakoś dawał radę. Co prawda wcześniej w cytowanym poście była mowa o słabych warunkach oświetleniowych ale przecież mamy jeszcze użyteczne iso do 800 i poprawkę w oprogramowaniu.

Będę wdzięczny jeśli ktoś z klubowiczów mi podpowie, czy warto poczekać z ewentualnym zakupem w OJ, czy raczej obecne ceny są już porównywalne (jeśli taka informacja nie łamie jakiejś tajemnicy).
    Ale dales przyklad, rajdy samochodowe, latwizna, pulapka ostrosci, manual i kazde zdjecie dobre, sprobuj z dzieciakiem, ktory Ci gania od metra do 3 kolo Ciebie jak meserszmit, Afy w topowych lustrach maja problem.

Stad rada: jestes fotografem i panem swojego aparatu, musisz STWORZYC sobie takie warunki, by kazde zdjecie bylo ok.
    Jak nie potrafisz, to trzeba albo sie uczyc, uczyc, uczyc i jeszcze raz (niech zyje, zyje nam) albo zmienic hobby.

Zatem reasumujac dla mnie najprosciej to robic na manualu.

pozdroofka

PS
    X20 AF torpeda - bujda na resorach, a co to jakies panaceum w kompaktowym AF?

PSS
    Na dzedaja, to chyba nie masz co na razie liczyc, nadciagaja zmiany ( na lepsze!) wiec udaj sie do najblizszej macalni i zamawiaj.
    Ciesz sie kazdym dniem z aparatem.
    Howgh
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Awatar Montegrif
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cube007 Zobacz posta
    Najczęściej niedomaga osoba robiąca zdjęcia IMO ruchliwe dzieciaki najlepiej focic na MF, korzystając z ogromnej GO w kompaktach.
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Zatem reasumujac dla mnie najprosciej to robic na manualu.

Nie miałem kompakta w rękach i nawet bym na to nie wpadł, żeby tak na manualu... ale skoro jest duża GO to jest logiczne. W takim razie pierścień na obiektywie w XZ-2 musi być w takiej sytuacji wybawieniem.

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Pytanie do posiadaczy opcjonalnej ładowarki tu polecanej. Ja też taką zakupiłem + bateria. Jedna rzecz mnie irytuje / zastanawia. Wczoraj naładowałem baterię na full, zapaliła się zielona dioda. Dziś wkładam tą samą baterię naładowaną i znów ładuje kilka godzin. Tak się dzieje i na oryginalnej i na zamienniku. Czy u Was też tak się dzieje? Czy tak powinno być? Moim zdaniem ładowarka powinna od razu sprawdzić, że bateria jest naładowana i zapalić zieloną diodę. Jednak naładowaną ładuje, jakby była rozładowana. Dziwne to.

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Pytanie do posiadaczy opcjonalnej ładowarki tu polecanej. Ja też taką zakupiłem + bateria. Jedna rzecz mnie irytuje / zastanawia. Wczoraj naładowałem baterię na full, zapaliła się zielona dioda. Dziś wkładam tą samą baterię naładowaną i znów ładuje kilka godzin. Tak się dzieje i na oryginalnej i na zamienniku. Czy u Was też tak się dzieje? Czy tak powinno być? Moim zdaniem ładowarka powinna od razu sprawdzić, że bateria jest naładowana i zapalić zieloną diodę. Jednak naładowaną ładuje, jakby była rozładowana. Dziwne to.
    Ale jarzy sie na czerwono czy pomaranczowo?
    Szczerze Ci powiem, nie zwrocilem uwagi, moze to nie inteligentna jest tylko ma ustawiona jakas czasowke, choc z drugiej strony nie, teraz pamietam, ze lekko rozladowane aku laduje zdecydowanie krocej.

Potestuj jeszcze i jak bedzie tak nadal to reklamacja

pozdroofka

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Ale jarzy sie na czerwono czy pomaranczowo?
    Szczerze Ci powiem, nie zwrocilem uwagi, moze to nie inteligentna jest tylko ma ustawiona jakas czasowke, choc z drugiej strony nie, teraz pamietam, ze lekko rozladowane aku laduje zdecydowanie krocej.

Potestuj jeszcze i jak bedzie tak nadal to reklamacja

pozdroofka
    Jest na czerwono, ale niedługo, może ładuje krócej niż jak jest całkiem rozładowana. Poczekam na opinie innych użytkowników, ale nie wiem czy to reklamować, bo ładuje poprawnie, trzyma tyle ile powinna.

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Offtopując - o co chodzi z tym OlyJedi? Że niby jak się ów stopień uzyska, to ma się zniżkę na sprzęt? W którym sklepie? Jak duży jest to rabat? Pytam, bo czeka mnie zakup xz-2.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hasos Zobacz posta
    Offtopując - o co chodzi z tym OlyJedi? Że niby jak się ów stopień uzyska, to ma się zniżkę na sprzęt? W którym sklepie? Jak duży jest to rabat? Pytam, bo czeka mnie zakup xz-2.
    Jak zrobisz duuuużo dobrego dla forum, to forum Ci się odwdzięczy.
    Możesz śmiało iść do sklepu i nabyć XZ-2. Ja jestem Jedi, a swojego XZ-2 kupiłem w Miejskiej Macalni.
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

A ja wlasnie pietnastego odkupilem od kolegi, tak na zapas, bo to swietny aparacik

pozdroofka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

A ja wlasnie pietnastego odkupilem od kolegi, tak na zapas, bo to swietny aparacik

pozdroofka

Ale tym się zdjęcia robi, a nie kolekcjonuje
    W konkursie na największego zwolennika XZ-2 masz 1 miejsce
    The question is, who cares?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów