Strona 152 z 415 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.511 do 1.520 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

W sumie to jak dla mnie ciekawszy byłby time-lapse w XZ2 (to dawałoby możliwości ciekawych fotek) bo brak Bulb można tanio przeskoczyć .
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cóż, z time lapsem jest podobnie. Bez dodatkowych akcesoriów sie nie obejdzie:

http://www.superstokedmagazine.com/a...e-lapse-guide/
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

W cenie 124 zł mamy Bulb i interwały (na kablu), bez kabla 199zł z tego co znalazłem. Natomiast ostatnio poeksperymentowałem z lampą błyskową dedykowaną do systemu canona i zx2 poprzez fotocelę wyzwala błysk w trybie manualnym (3 fotki próbne w celu ustawienia siły błysku lampy i mamy ciekawe oświetlenie dodatkowe pomieszczenia).
    Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 11.05.14 o 00:12

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    W cenie 124 zł mamy Bulb i interwały (na kablu), bez kabla 199zł z tego co znalazłem.
    można taniej
    http://www.ebay.pl/itm/Timer-Remote-...item3cdde1f317
    http://www.ebay.pl/itm/JY-710-E2-Wir...item3f28fa369a
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Olympus zawsze tryb panoramy robił tak, żeby był.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Mnie to dziwi,ze jeszcze zaden nie drukuje fotek.Pomijam polaroidy.Ale taki nikon czy inny pentaks to powinien.Powinien co najmniej w A4 chociaz.O panoramach nawet nie wspomne,bo to standart u japuncow.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Z tym drukowaniem to: karta SD z wifi - rifi + takaż przenośna drukarka i jedziemy z koksem.... np. pstryk na Giewoncie i schodzimy z albumem

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Słuchajcie. Zrobiłem dziś fotki przy sztucznym świetle i do tej pory używałem iso automatycznego. Myślałem, że tak najlepiej. I zrobiłem na auto iso fotki z iso 500-800. Lekki szum się pojawił. Natomiast poźniej przestawiłem na iso 100 i zdjęcie wyszło genialnie, szum widoczny tylko na bardzo dużym powiększeniu. To logiczne, bo im większe iso tym większy szum, ale można pstrykać przy słabym świetle. I teraz moje pytanie. Czemu takie dobre zdjęcie wyszło na iso 100? A automat dał nawet 800 iso? Pomiędzy iso 100 manual i tym 800 na auto, WB jest ten sam, tylko iso 100 bez szumu. Więc wniosek stąd by nie korzystać z auto iso? Czy tylko jak nam automat pokazuje np. iso 800 to należy przestawić manualnie na 100 lub 200? Czy ustawiacie jakś zakres bym Wam nie przeskakiwało powyżej określonego iso?
    Ostatnio edytowane przez dm82 ; 11.05.14 o 21:57

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Oczywiście, że najlepiej pstrykać na najniższej czułości czyli 100 ale nie zawsze warunki oświetleniowe pozwalają, jak jest ciemno to trzeba podbić iso żeby nie wydłużać nadmiernie czasu ekspozycji bo zdjecie wyjdzie poruszone. Podaj jakie uzyskałeś w obydwu przypadkach czasy i co było tematem zdjęcia czy były to obiekty nieruchome czy np. ludzie, dzieci ?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Słuchajcie. Zrobiłem dziś fotki przy sztucznym świetle i do tej pory używałem iso automatycznego. Myślałem, że tak najlepiej. I zrobiłem na auto iso fotki z iso 500-800. Lekki szum się pojawił. Natomiast poźniej przestawiłem na iso 100 i zdjęcie wyszło genialnie, szum widoczny tylko na bardzo dużym powiększeniu. To logiczne, bo im większe iso tym większy szum, ale można pstrykać przy słabym świetle. I teraz moje pytanie. Czemu takie dobre zdjęcie wyszło na iso 100? A automat dał nawet 800 iso? Pomiędzy iso 100 manual i tym 800 na auto, WB jest ten sam, tylko iso 100 bez szumu. Więc wniosek stąd by nie korzystać z auto iso? Czy tylko jak nam automat pokazuje np. iso 800 to należy przestawić manualnie na 100 lub 200? Czy ustawiacie jakś zakres bym Wam nie przeskakiwało powyżej określonego iso?
    Ze, bo, poniewaz automat stara sie dobrac tak czas, by zrobic nieporuszone zdjecie chocby.

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów