Strona 254 z 415 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.531 do 2.540 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Rację ma jarod 69,pisząc że problem futerałów był już przerabiany.Chciałem tylko zwrócić uwagę,że niektóre futerały od aparatów analogowych świetnie pasują do Olympusa XZ2.Poza tym firma Case Logic posiada w swojej ofercie futerały które świetnie pasują do Olympusa XZ2,a model QPB202 którego używam jest idealny.

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Jestem pełen uznania dla administratora grizz,który w roku 2005 na stronie pierwszej i dalszych zamieścił specyfikację Olympusa XZ2,gdzie znalazłem wszystko czego szukałem.Dlaczego w danych technicznych instrukcji aparatu zamieszczono tylko niewielki procent tych informacji ?
    Aby zrozumieć niektóre zapisy instrukcj aparatu Olympus XZ2 próbowałem je porównać z zapisami instrukcji Olympus XZ1 i znalazłem ciekawostkę.W danych technicznych aparatu zapisano,że Olympus XZ1 posiada organiczny wyświetlacz,a w katalogu Olympusa z roku 2011 znalazłem,informację,że Olympus XZ1 posiada wyświetlacz OLED 3".

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    Jestem pełen uznania dla administratora grizz,który w roku 2005 na stronie pierwszej i dalszych zamieścił specyfikację Olympusa XZ2
    Admin - wizjoner!
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Informacje o tym że obiektyw jest zbudowany jest z 11 elementów w 8 grupach i posiada 6 powierzchni asferycznych,zoom cyfrowy 2x stabilizację obrazu mechaniczną i wiele innych informacji uważam za bardzo istotne.Kto nie ma ochoty-nie musi czytać.Takie informacje jakie zamieszczono w danych technicznych instrukcji Olympusa XZ2,nadają sie do instrukcji taniego aparatu cyfrowego .

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Ja sobie tylko pozwoliłem na żart związany z podaną datą - XZ-2 miał premierę w 2012 roku i jest mało prawdopodobne, że ktoś, nawet Admin, znał specyfikację 7 lat wcześniej, a tym bardziej wówczas ją opublikował .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Chciałbym poruszyć jeszcze jeden temat dot.instrukcji na przykładzie instrukcji Olympusa XZ2.Być może temat ten był już wcześniej omawiany.Uważam za niedopuszczalne pozostawienie zapisów angielskich typu set,pixel count,file name itp w tabeli" opcje " i gdzie indziej,co w znacznym stopniu utrudnia korzystanie z instrukcji.Nie każdy zna język angielski,a odpowiedniki tych słów zapisane są przeważnie w menu aparatu w języku polskim/wybór języka/.Można by dopisać tłumaczenia w języku polskim,ale tu nie o to chodzi.
    Sprawdziłem kilka instrukcji aparatów znanych firm i praktycznie wszystkie zapisy instrukcji aparatów kierowanych na rynek polski były w języku polskim.Piszę o tym po to,aby jeśli ktoś ma jakiś wpływ na tłumaczenie instrukcji ,zwrócił na ten fakt uwage osobom kompetentnym

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    ...
    Kurcze wybacz, ale nie chciałbym być Twoją żoną
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Świętą rację ma Karol-w styczniu 2005 roku grizz dołączył do klubu.Żart na najwyższym poziomie.Niestety Bodzip popisał się żartem w nie najlepszym stylu więc mu odpowiem w tym samym stylu:Niestety nie jest to możliwe,poniważ do chwili obecnej nie zmieniłem orientacji seksualnej.I pomyśleć,że pisze to jak sądzę facet?,który mieszka odemnie w odległości zaledwie 35 kilometrów.Pisząc to wszystko na temat instrukcji uważam,że mi się to należy jako kupującemu jak psu buda.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Bodzio, dostałeś czarną polewkę

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Kurczę, dobrze, iż leżę, bo bym spadł z krzesła ze śmiechu
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów