Ja również![]()
Oj tam, żadne takie czary. Wyostrzam po prostu z mały promieniem - w ACR to będzie 0,2 - 0,3. Jak się ma czas, to lepiej ostrzyć na samym końcu, w szopie już, raz na warstwie darken (robię to skrótem, przez fade/darken). Dzięki temu można wyciągnąć fajnie kontur np. gałęzi. Przy pomniejszaniu zdjęć można ostrzyć dwuetapowo - w acrze i na końcu.
Tylko nic z tego nie będzie jeśli materiał nie będzie dobrej jakości - nieporuszony, niezaszumiony, z dobrej optyki i... nie z Canona apsc![]()
Czyli kazda dobra pod warunkiem ze BM i czarna
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Skoro wideo nie jest dla Ciebie priorytetem, to też nie widzę przewagi gh3 nad gx7.
Dystorsja akurat z tego co wiem jest jedną z najprostszych rzeczy do skorygowania - nawet dla oprogramowania samego aparatu.
Pomaga. Nawet ta pierwsza część sama podpięta. Szkoda, że nie miałeś okazji spróbować. Na porównaniu z góry gx7 fajnie wypada. Tymczasem nic o EM-10...
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Czy E-M1 ma na tyle szybki i sprawny af z 17/1.8 raz 45/1.8 że nada się do fotografowania tańca na ciemnych salach weselnych?
czy może ktoś zestawić af z systemem canona (dla mojego porównania)
5Dmk1,17-35/2.8-4, 35/1.4, 85/1.8 + GH2+G6 20/1.7 + 45/1.8
www.barwyslubu.pl
No cóż w weekend Canona na allegro wystawiam.
A z innej beczki.
Ma ktoś w Warszawie Samyanga 7,5 ? (zastanawiam się nad nim jako nad alternatywą dla 9-18 i 7-14).
trochę dziwna alternatywa, bo 9-18 i 7-14 to obiektywy rektilinearne, a 7.5 to fisheye.