Już ją zapowiedzieli i niestety szału nie ma: http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...oc-Fuji-X.html
Już ją zapowiedzieli i niestety szału nie ma: http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...oc-Fuji-X.html
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Miałem to szkiełko i bardzo lubiłem (bylo dobrze skorygowane) ale ostrości w nim brak. Gdyby nie to to uznałbym ze idealne. Sprawdzałem na trzech innych szt. znajomych i odczucia podobne.
---------- Post dodany o 00:28 ---------- Poprzedni post był o 00:18 ----------
Nie miałem w rękach wiec nie wiem. Teraz radzę sobie z 12-40 ale szeroko to szeroko. Brakuje mi bardzo w m4/3 szkiełka w granicach 14-16mm.
X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 16.05.14 o 03:28
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
I to jest słuszny kierunek. Sprzęt wybieramy pod kątem własnych potrzeb ... ale koniecznie z głową i po przemyśleniach.
Jak ktoś kocha bezlustra, to rozwiązaniem będzie Sony A7 i E10-18mm, ponoć od 14mm nie ma już żadnej winiety, a 14mm to raczej dość szerokoMożna też Samyanga 14mm2.8 zapiąć, będzie taniej i jaśniej i może ostrzej.
Albo 12 mm Samyanga zapiąć do Samsunga, Sony albo Fuji - oczywiście nie będzie tak szeroko, ale bez winiet i w małym rozmiarze
Ostatnio edytowane przez Fisher7811 ; 16.05.14 o 10:12
No ja widziałem na aledrogo korpus nex -5 za 500 zł, do tego samyang 12 i mamy szeroki kąt w cenie niższej niż oly 9-18 mm w olyjedi, szkło niezłe i jeszcze przepinać nie trzeba. Stabilizacji tylko brak.
A o jakiej repo piszesz
Od lat stosuję 18-35 (Nikon D700) i jeszcze mi się nie zdarzyło abym musiał wyjść powyżej ISO2000, a najczęściej w baaaardzo kiepskich warunkach używam 1600. Przy czym i ta przymykam jeszcze do f/5,6
I rozumiem, że skoro 3,5 bywa dla Ciebie "za ciemne", to uważasz, że f/2,8 będzie panaceum na ciemne sceny
Podpisuję się obiema rencami i nogima![]()