A kolega chciał tylko dowiedzieć,się o co warto mu dokupić do nowego systemu a skończyło się jak zwykle na kłótniach o GO i wielkości matrycy aparatów systemu m43...czyli coś o czym praktycznie jest połowa tego forum.
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Witam. Podepnę się do tematu. Jestem na etapie wymiany sprzętu. Posiadam jeszcze nikona d700 i obiektywy 24-70 oraz 70-200 f/2.8 i chcę to wymienić na sprzęt olympusa. W związku z tym mam pytanie. Czy jest tu ktoś z Kielc kto posiada olympusa om-d m1? Nigdzie w Kielcach go nie znalazłem a bardzo chciałbym go pomacać zanim zmienię system.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Wczoraj mi się udało kilka rzeczy w Krakowie pomacać (w Galerii Krakowskiej). Akurat miałem godzinę na przesiadkę
Wnioski:
- 7-14 wcale nie jest taki duży. Nawet na GM1 jakoś wygląda i da się tym normalnie operować. Oj kusi to szkiełko.
- OM-D EM-5 vs GX7
OM-D nie da się normalnie trzymać, ten uchwyt w porównaniu do Panasowego jest jakiś niedorobiony. Ciekawe czy grip pomaga.
Dodatkowo bardzo nie podoba mi się wizjer. Wydaje się być zupełnie wyprany z kolorów.
Jakby ktoś przeniósł stabilizację z Olka do Panasa to byłby dla mnie aparat idealny.
Zastanawia mnie tylko ta strona:
http://tysonrobichaudphotography.wordpress.com/2013/10/17/the-gx7-vs-the-om-d-e-m5-battle-for-my-affection-round-1-ibis-evfs-lcds/
Facet ma zupełnie inne obserwacje niż testy na optycznych. Ciekawe.
Każdy test jest opisem subiektywnych wyników i doświadczeń testującego. Testy na optycznych czytam tylko jako ciekawostkę a nie wyrocznię. Oni nie umieją robić zdjęć, co udowodnili już kilka razy, ostatnio w zdjęciach przykładowych z Otusa 55/1.4.
Rolleicord, Canon
flickr