Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: Zakup OMD w FJ ciekawy przypadek

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Zakup OMD w FJ ciekawy przypadek

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja kiedyś kupowałem kefir i jak już byłem przy kasie, to okazało się, że w wieczku ma małą dziurkę i z niego cieknie! To skandal, jak można było do tego dopuścić.
    Ten kefir kosztował 4 tyś? Pewnie nie widzisz tu (jak się domyślam) żadnej różnicy.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

ale że też w tym FJ Ci Sonego nie wkręcili? No no kto by pomyślał?
    Ps FJ schodzi na psy. Wiem coś o tym. Prawdopodobnie skończą jak Karen Notebok lub Vobis. We Włocławku przy Cmentarnej się ewakuowali ...
    XZ-2|D800E|moje 500px

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Nie do końca się zgodzę, że ma to związek z niskimi cenami. Konsumenci wszędzie chcą kupować jak najtaniej, a nie wszędzie są traktowani jak gorsza kategoria. Weźmy takie Chiny, Hongkong konkretnie - tam ceny są naprawdę niskie, a z doświadczenia wiem, że obsługa klienta stoi na najwyższym poziomie (sprawdzone na własnej skórze).
    Byłbym daleki od porównywana kultury handlu dla krajów dalekowschodnich z naszymi. To zupełnie inna kultura i mentalność.
    Z drugiej strony - gdzie ma być najtaniej jak nie właśnie tam? Pominę warunki pracy, płacy bo za daleko mogłaby nasza dyskusja zajść...

Daleki jestem od obrony handlu w naszym kraju. Ale przypisywać im tylko najgorszych cech, również nie będę.

Parafrazując: jacy Klienci tacy Handlowcy (nie bijcie, już nie będę ).
    Anegdotka z własnego podwórka: swego czasu w Egipcie, sprzedawca wyprosił mnie ze sklepu. Chyba za bardzo negocjowałem .

Dowcip na zakończenie - jak tak, to przepraszam, ale tak mi się skojarzyło z handlem:
    Przychodzi w Egipcie Niemiec do sklepiku i pyta ile kosztuje jakaś tam pamiątka. Sprzedawca odpowiada, że 7 funtów. Niemiec płaci i wychodzi. Przychodzi Polak. Pyta o tą samą pamiątkę. Sprzedawca odpowiada - 7 funtów. Na to Polak wybucha śmiechem i mówi - chyba za 7 sztuk!
    Ostatnio edytowane przez petreq ; 31.08.13 o 02:23

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Na to Polak wybucha śmiechem i mówi - chyba za 7 sztuk!
    Bbardzo słusznie. Po wybuchu śmiechu podejrzewam cena spada o połowę i sprzedawca i klient jest zadowolony.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Bbardzo słusznie. Po wybuchu śmiechu podejrzewam cena spada o połowę i sprzedawca i klient jest zadowolony.
    Patrz trochę wyżej -> anegdotka z własnego podwórka. Nie wszystko kończy się happy endem.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Patrz trochę wyżej -> anegdotka z własnego podwórka. Nie wszystko kończy się happy endem.
    Kwestia umiejetnoci u wyczucia Przeginasz i nie znasz umiaru - nie ma dealu
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Karampuk Zobacz posta
    ...Wiem coś o tym. Prawdopodobnie skończą jak Karen Notebok lub Vobis. We Włocławku przy Cmentarnej się ewakuowali ...
    Chciałbyś biznes pod takim adresem prowadzić ?

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Kwestia umiejetnoci u wyczucia Przeginasz i nie znasz umiaru - nie ma dealu
    Bo to właśnie jest taka parabola... w odniesieniu do naszego rodzimego podwórka.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

E tam Pany, prawda jest taka, ze jestesmy 100 lat za murzynami jesli chodzi o kulture sprzedazy.

Kupilem pare rzeczy tu i owdzie i czasem sie zdarzaly niemile niespodzianki, ot taki LX3 w dawnych czasach przyszedl ze sklepu wyrazie uzywany z przebiegiem 800 fot, zdarzalo sie, ze plomby na opakowaniu bywaly zerwane, a niby, ze ktos cos sprawdzal przede mna, a to cos porysowane (ostatnie nowe gopro3), a to tamto, a to siamto.

Sama kultura sprzedazy lezy i kwiczy, buractwo i tyle, zlo konieczne, idzie czlowiek do byle jakiego szopa ze sprzetem i testowanie wiedzy sprzedawcow mija sie z celem, do tego jeszcze obrazeni, ze sie przyszlo, bo plan sprzedazy sie posypie + opowiadaja bajki na temat sprzetu czy to MM czy Ojro czy inny Sony Center. Grupki sobie robia i ploty ale ludzie czekaja, zenua.

Rowniez kupuje na ebay.de lub wysylkowo ze zachodu. Przewaznie taniej i bezpieczniej, dla mnie to proste, ide tam gdzie taniej dbajac o swoj portfel.

Zupelnie na marginesie, kiedys w niemieckim MM kupilem SACD Soniaka, dobra oferta w czasach gdzie u nas kosztowal on kosmiczne pieniadze, przchodze do dom, podlaczam, nie ma sygnalu na wyjsciu, wale do sklepu i po ang (niemieckiego slabo) wale, ze nie dziala, przylecial chlopaczek, wyciagnal nowy, zapytal czy chcialbym na miejscu sprawdzic, zaproponowal dobra cene na inny towar i jeszcze przepraszal. Zupelnie inne podejscie.

To samo ebay, kupujesz od Bryta, Niemca czy Holendra, nie ma problemu, umowa jest swieta, cos nie pasuje, zwrot i jeszcze przeprosiny, ba nawet czasem telefoniczne u nas to niestety Meksyk.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Ale tak się zastanawiałem, sklepy takie jak MM czy Saturn wyprzedają egzemplarze powystawowe w niższej cenie, a co z takim FJ, który przecież też uruchamia aparaty i można sobie tam nimi pocykać fotki. Ktoś dostaje taki egzemplarz, czy robią taką wyprzedaż, a ja jakoś nigdy nie widziałem? Bo np. jak byłem w abfoto to zostałem poinformowany, że oni aparatów nie uruchamiają przed sprzedażą, żeby uniknąć właśnie takiej sytuacji.
    OM-D