Może i mógłbym ale w tygodniu między 11 a 14 do 15 maks i pod warunkiem, że córka znowu czegoś nie przywlecze ze żłobka bo oby dwie babcie mam wyłączone na okres dwóch tygodni.
Może i mógłbym ale w tygodniu między 11 a 14 do 15 maks i pod warunkiem, że córka znowu czegoś nie przywlecze ze żłobka bo oby dwie babcie mam wyłączone na okres dwóch tygodni.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Zrobiłem dla porównania wersję w C-B fotki z pod numeru 378.
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Też fajna ale chyba jednak stawiam na wersję kolorową albo jednak na c-b, sam już nie wiem![]()
Szczerze mówiąc to ja sam też nie wiem która. Najpierw Lilen popchnął mnie do przestawienia pomnika a potem ziarno niepewności co do B-C w galerii zasadziła mi PaniNikt i biedny muszę się borykać teraz z tym problemem![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 24.05.13 o 00:05
Podoba mi się seria z bramą czyli 398. Najlepiej by było ustawić statyw, leżaczek i pstrykać cały dzień![]()
Owszem, zasadziłam i teraz jestem usatysfakcjonowana, bo w BW widzi mi się bardziej. W tej fotografii obraz czyni gra kontrastów [postać z pomnika, dziewczynka], ale i gra form/faktur [elementy pomnika]. Wprowadzenie trzeciego czynnika tj. koloru daje pewien nadmiar - za wiele grzybów w fotograficzny barszcz. Gdybyś jeszcze teraz usunął jasne prześwity za lewą krawędzią monumentu, będzie doskonale.
Na marginesie, gratuluję całego katalogu "Ku pamięci"; tematyka niełatwa, poniekąd odtwórcza, przedstawiasz ją z pomysłem i wyobraźnią, śledzę więc serię z zainteresowaniem. Może i dlatego w moim poczuciu koresponduje temat z fotografią czarno-białą.
Maciek brama fajna to fakt, tylko okolica do leżenia raczej nieciekawa.
PaniNikt jeszcze jakieś życzenia? Przerobię ale żeby znowu potem nie było, że coś znowu
No to następne miejsce pamięci w Łodzi
Pomnik Czynu Rewolucyjnego w Łodzi – pomnik w parku na Zdrowiu w Łodzi, po północnej stronie ulicy Konstantynowskiej, odsłonięty w 1975 roku. Wcześniej w tym miejscu stała Kolumna Rewolucjonistów odsłonięta 1 maja 1923 roku, upamiętniająca straconych rewolucjonistów z 1905–1907 roku, którzy zostali w tym miejscu pochowani. Kolumna zniszczona została przez niemieckich okupantów w 1939 roku.
Od małego lubię ten pomnik, ponieważ przed nim jest długi pochyły zjazd i można było hulać na rowerze, że aż miło
Trochę fotek mu nastrzelałem ale wrzucę po kilka bo to na prawdę pomnik jest bardzo wdzięczny w formach. Dzisiaj wszystkie foty strzelałem w formacie 3:2 bo przeważnie walę 4:3 chyba, że coś skadrowałem to jest inaczej
. Co najlepsze mam wrażenie, że on jest pomijany przez ludzi, którzy robią fotki bo coś ma w nazwie z rewolucją i stoi tak trochę w miejscu gdzie nie każdemu chce się łazić. Kolejna sprawa to wydaje się być symetryczny a tak na prawdę nie jest do końca symetryczny, przez nierówności poszczególnych kolumn ale to akurat jest w nim bardzo fajne
399. Od przodu przed zjazdem.
400. Od przodu przed zjazdem z pozycji żaby na aby aby re re kum kum
401. Po środku zjazdu przy ścianie.
402. Monolit(na sam koniec zaczęło się rozpogadzać i zaczęła znikać szarówka).
402. A tu pierwsza z form a wierzcie mi, że pomnik posiada ich znacznie więcej a i tak będąc tam z 15 minut pewnie wszystkich nie odkryłem
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 26.05.13 o 04:33
Niedoceniony, zapomniany i opuszczony jest ten pomnik, masz rację. Też wiele razy pod nim byłem. Ale co się dziwić, jeżeli młodych ludzi nie uczy się dziś naszej historii, to i trudno o zainteresowanie. A przecież młodzieży i dzieci w parku na Zdrowiu nie brakuje. Tylko za pomnikiem łatwiej wypić piwo w ukryciu, niż odpowiedzieć na pytanie co on upamiętnia.
Ja wszedzie- samo życie.
Biker masz rację. Byłem tam koło 19'stej z jakieś 15 minut. W tym czasie przyszła grupa młodzieży w wieku licealnym, oczywiście spić coś na murku. Teksty latały nieprzeciętne a co drugie słowo na k... i ch.... i najlepsze, że przodowały w tym dziewczyny
Kolejne fotki pomnika
Teraz trochę płaskorzeźb.
401.
402. Prawie jak czterech prezydentów w USA
403.
404.
405.
A teraz kolejnych kilka form z pomnika stojąc w nim pod nimGeneralnie uważam, że bryła pomnika jest genialna - stojąc w nim/pod nim wystarczy obracać się o 10 stopni lub opuszczać/podnosić aparat lub zumować i za każdym razem otrzymujemy coś innego i często nie podobnego do poprzedniego kadru, chociaż przykładowo jedynie co to użyliśmy zumika stojąc w tym samy miejscu lecz łapiąc wyższą cześć pomnika
406. Rewolucyjny portal
407. Rewolucyjna wyrzutnia
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 27.05.13 o 00:28
402 i 406
kapitalne - szkoda mi tylko trochę nieba - bo trochę się sPSuło..
ale i tak robią na mnie mega wrażenie..
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22