Strona 80 z 282 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 2813

Wątek: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

Spoko, spoko APZ wrócę do normy - ja miewam okresy

No to kolejna łódzka ulica z soboty, Pogonowskiego. Ma sobie ona z kilka kilometrów długości tak prawie na przestrzał jak większość ulic z Łodzi. To trochę (lekko użyte słowo) taka meliniarska ulica w centrum. Ale bardzo ją lubię za jedną rzecz - jakie by nie były korki w mieście to ona jest zawsze pusta i przejezdna. Jest ku temu jedna przyczyna bo na całej swojej długości jest podporządkowana do każdej z ulic a ludzie jakoś się boją i unikają znaków ustąp i stop .

385. No i proszę już mamy pana z piwkami

386. Ulica Pogonowskiego kończy się na kościele Rektoralnym Środowisk Twórczych , który ma patronat jak nazwa wskazuje nad środowiskami twórczymi/artystycznymi. Mieści się przy nim teatr Logos, często organizowane są w kościele wystawy i koncerty oraz co roku odbywają się tam przez tydzień czy dwa festiwal kultury chrześcijańskiej gdzie są zapraszani znani artyści. Po darmowe bilety ludzie stoją godzinami bo kościół nie jest za duży ale warto (sam kilka razy byłem).

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	420,0 KB
ID:	89048   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	469,8 KB
ID:	89049  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 21.05.13 o 11:23
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

barmichal76
    Gość

Z ostatnich fotografii ulice podeszły mi najmniej, ale za to zestawy z pomnikiem i muzeum na Radogoszczu są świetne.

I do tego okazuje się, że deptaliśmy te same szkolne korytarze. Świat jest mały.

Pozdr

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Michał jeżeli końcówka Twojego nicka jest rokiem urodzenia to dodatkowo przez rok razem deptaliśmy te same korytarze bo ja jestem 73
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

387. Tak na rozluźnienie bo za poważnie się tu zrobiło. Do biegu gotowi!!!! START!!!

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	66
Rozmiar:	167,6 KB
ID:	89121  

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Paweł Biker składa Tobie wielkie podziękowanie za kapitalne pomysły na Łódź, uzupełnienie mojej drogi i udział w projekcie Grohman

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

UĆ to moje miasto, najpiękniejsze i najwspanialsze i nie ważne kto co o nim sądzi i mówi (co najwyżej dostanie po ryju) . Ktoś kto nie szanuje miejsca skąd pochodzi nie szanuje samego siebie i inni też go nie szanują. Przykro mi, że przez brak czasu nie mogłem więcej zrobić w przypadku przędzalni

No to kolejna porcja zdjęć z przed mojego liceum Pomnika Ofiar Komunizmu

388.

389.

390.

391.

392.

393.

394.

395.

396.

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	59
Rozmiar:	421,6 KB
ID:	89125   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	68
Rozmiar:	292,5 KB
ID:	89126   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	272,1 KB
ID:	89127   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	253,5 KB
ID:	89128  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	370,5 KB
ID:	89129   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	69
Rozmiar:	437,1 KB
ID:	89130   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	65
Rozmiar:	361,8 KB
ID:	89131   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8.jpg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	394,0 KB
ID:	89132  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	9.jpg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	257,5 KB
ID:	89133  

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Wymowne te foty.
    A w/s przędzalni będziesz potrzebny NA PEWNO

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Zdjęcia bardzo fajne ale z opisami to mocno przesadzasz

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Ktoś kto nie szanuje miejsca skąd pochodzi nie szanuje samego siebie i inni też go nie szanują.
    Mocne słowa a nawet bardzo mocne ale chyba wypowiedziane jedynie przez pryzmat Twoich doświadczeń bez głębszego przemyślenia. Pomyśl, skoro tworzysz serie patriotyczną, to za tymi pomnikami kryją się ludzie i ich cierpienia. Łatwo mi sobie wyobrazić, że ludzie, którzy wycierpieli w miejscu skąd pochodzą nie szanują tego miejsca, nie chcą do niego powrócić, a jednocześnie mogą być szanowanymi osobami (inni pomimo cierpień, zostają i jak to nazwałeś szanują to miejsce). To nie miejsce z którego pochodzisz i stosunek do niego robi z ciebie szanowanego lub nie szanowanego człowieka. Zbyt często patriotyzm jest sprowadzany u nas wyłącznie do martyrologii a to spory błąd.

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    UĆ to moje miasto, najpiękniejsze i najwspanialsze i nie ważne kto co o nim sądzi i mówi (co najwyżej dostanie po ryju) .
    No to chyba będziemy musieli się umówić na danie/odebranie po ryju

Mieszkam w Łodzi całe życie, ale mam kilka miejsc w Polsce, na które gdyby udało się zawodowo wszytko zorganizować, bez wielkich sentymentów bym UĆ zamienił. Co nie znaczy, że mam o Łodzi złe zdanie.

Ze zdjęć pomnika podoba mi się bardzo "aromunizmuzianie".

Pozdr

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Persie zrozumiałeś mnie trochę na opak ale zauważyłem, że wypowiedź Twoja jest powiązana ze zdjęciami, które wstawiłem (pewnie inni też tak mogli to zrozumieć, mój błąd). Moja pierwsza wypowiedź był całkowicie oderwana od kontekstu zdjęć i w żaden sposób z nimi nie związana, chociaż w tym samym wątku . No to już się tłumaczę - nie chodzi mi o sytuacje typowo skrajne lub patologiczne, które powodują u ludzi niechęć do danych miejsc - ja to rozumiem, że nie chcą mieć z nimi nic wspólnego ale oni wtedy milczą na temat tych miejsc. Chodzi mi o sytuacje czysto normalne, kiedy ktoś wstydzi się skąd jest tylko dla tego, że jest to przykładowo wieś czy mniejsza miejscowość. Takie postępowania powoduje złudną poprawę własnego ego a tymczasem powiększa jakieś kompleksy a ludzie postronni to widzą i raczej jeszcze dokopują. Ja nigdy nikogo nie oceniałem pod względem tego skąd pochodzi, tylko kim jest i co sobą reprezentuję. Lubię ludzi, którzy są dumni z miejsca z którego się wywodzą i potrafią o nim opowiadać z miłością do tych domów, drzew czy ulic . Na prawdę lubię wtedy ich słuchać bo człowiekowi wydaje się, że zwiedza te miejsca razem z nimi

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    No to chyba będziemy musieli się umówić na danie/odebranie po ryju

Pozdr

No to się trochę potrzaskamy najwyżej hehe .
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 22.05.13 o 10:02