Strona 78 z 282 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 2813

Wątek: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

kapitalnie pokazałeś kawał historii w pomniku zawarty
    bardzo dobre kadry - nie umiem się zdecydować na najlepszy ...

ostatnie wrzutki już mnie tak nie zwalają z nóg..
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ostatnie wrzutki już mnie tak nie zwalają z nóg..
    Spoko, mnie też nie powalają i raczej jestem z nich mało zadowolony (sam je oceniam marnie) ale będę ćwiczył dalej i traktuje je jako pierwsze koty za płoty bo te ulice na przestrzał są warte pokazania
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 19.05.13 o 02:22
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

@Czarmax ,a zauważyłeś jakie te tory po których jeżdżą tramwaje są krzywe ? Na zdjęciu 365 jak tak patrze to aż się dziwię że takie krzywawe są. Hmm

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Szyny tramwajaowe mają to do siebie, że po pewnym czasie przypominają falę. Tutaj mogło trochę się to nałożyć z efektem rozgrzanej jezdni i załamywania promieni. Szkoda, że nie mam zdjęć ulicy Limanowskiego z przed remontu to byś dopiero zobaczył co to znaczy, że się szyny "WYGŁY" hihi . Na kilka lat przed remontem tramwaje miały nakaz jeżdżenia maks 20 km/h a z rok czy pół roku przed remontem w ogóle zlikwidowany ruch tramwajów, który przywrócono ponownie dopiero po remoncie Limanowskiego

A teraz trochę ulicy Pomorskiej z wczorajszego focenia ulic.

Za Wiki:
    Ulica Pomorska w Łodzi – najdłuższa ulica w Łodzi. Liczy 11 318 m długości (jedna z dłuższych ulic w Polsce). Ma 608 numerów i krzyżuje się z 40 ulicami. Ulica rozpoczyna się na placu Wolności, a kończy na skrzyżowaniu w Nowosolnej. Obecną nazwę zawdzięcza zaślubinom Polski z morzem. W okresie PRL patronem ulicy był Marceli Nowotko, w czasie wojny nazywała się Friedrichstrasse, natomiast pierwotna nazwa ulicy to Średnia.

371. Widok na wschód.

372. Widoki na zachód na Plac Wolności czyli Tadek Kościuszko pokaż się

373.

374.

375.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	494,7 KB
ID:	88896   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	504,1 KB
ID:	88897   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	470,8 KB
ID:	88898   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	487,6 KB
ID:	88899  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	366,5 KB
ID:	88900  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 19.05.13 o 10:26
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar Lilen
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Fajne te zdjęcia ale 357 podoba mi się najbardziej. Takie z przesłaniem ale jeszcze lepsze by było gdyby zamiast w kierunku pupy rękę skierował w kierunku dłoni.
    Więcej moich zdjęć na tomekszpila.com lub spotkajmy się na Instagramie

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Lilen powiem Ci szczerze, że idąc focić ten pomnik od razu urodziła mi się w głowie myśl, że może uda mi się złapać przy tej części pomnika z odwróconym chłopcem jakieś dziecko. Szansa była spora bo pomnik mieści się w parku gdzie spaceruje sporo rodziców z dziećmi. Na całe 15 czy 20 minut, które tam przebywałem zdarzyła się jedynie ta dziewczynka, która podbiegła do tego chłopca i cały czas miałem wrażenie, że próbuje dotknąć jego pośladków. Zrobiłem jej to jedne zdjęcie i po cichu liczyłem, że może chociaż się odwróci a już bardzo skrycie liczyłem, że może chociaż na chwilę spróbuje złapać chłopca za rękę. Czekałem tak przygotowany z minutę a ona nagle na pięcie się odwróciła i pobiegła w bok. Wiesz głupio było prosić ojca tej dziewczynki o pozowaną fotkę bo jeszcze pomyśli, że jakiś zbok ze mnie

Dobra teraz kolejna ulica Nowomiejska . Zaczyna się od Placu Wolności i ciągnie z jakieś 1,5 km. Kilkanaście lat temu została wyremontowana i wymogiem Konserwatora Zabytów było aby była wyłożona podobną kostką jak przed remontem. Podobno problem jest z taką kostką w starym stylu to do jej remontu z tego co słyszałem użyto starej kostki z remontowanych dróg na śląsku gdzie pozbywano się takiej kostki . Więc można powiedzieć, że obecna Nowomiejska to taka trochę "Nowomiejska-Śląska"

376.

377.

378. A przy tej focie miałem śmieszne zdarzenie. Postanowiłem trochę lepiej się przyłożyć więc prawie położyłem się na środku ulicy. Kiedy cyknąłem fotkę to z Placu Wolności w Nowomiejską wjechał radiowóz i prawie po mnie przejechał. Kiedy zobaczyli, że mam aparat to się zaczęli śmiać, dali mi lekkie pouczenie w wesołej formie i pojechali

A
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	581,1 KB
ID:	88961   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	11.jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	512,0 KB
ID:	88959   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	12.jpg
Wyświetleń:	77
Rozmiar:	520,8 KB
ID:	88960  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 19.05.13 o 23:21

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

O, żabia perspektywa to bardzo dobry temat do zgłębienia eksperymentalnego Ryzykowny jak widać, ale jak się coś fajnego trafi to pewnie warto.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Maciek mam jeszcze jedną ulice z soboty, która jutro wrzucę ale potem jak już będę focił ulicę tak na przestrzał to przy tych z torami będę się starał złapać tramwaje bo one jednak sporo wnoszą do takich kadrów. Ale generalnie nie ma się co zarzekać, że to albo tamto bo najlepsze pomysły to chwila nagle dostrzeżona i złapana jak się uda

Druga sprawa, że te kadry gdzie występuje sporo drzew to chyba lepiej robić jak nie ma liści bo dalej widać . W tym 378 szkoda, że liście nie zaczynają się o wiele wyżej dzięki czemu byłoby dalej widać i dodatkowo nie tworzą w miarę regularnego fajnego łuku
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 19.05.13 o 23:19

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Wariacje uliczne z Miasta bezprawia a la CzaRmax, świetny pomysł działaj dalej bo ciekawe.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Lilen właściwie nad pewnymi faktami to przeszedłem do porządku dziennego po zrobieniu zdjęć pomnika ale po tym co mi napisałeś o 357 zacząłem kombinować. Nie chciało dziecko do rączki to raczka przyszła do dziecka

378.

Nazwa:	16.jpg
Wyświetleń:	643
Rozmiar:	588,3 KB
ID:	88972