Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zapisuje do Raw na 100%, pliczki możesz otworzyć dowolną aplikacja do zabawy z raw-lightroom(masz open beta lightrooma 5 teraz),zoner photostudio, czy jakiegos programu ktory dał Samsung do aparatu na płytce.
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem
ja myślę, że dziewczyna może sobie odpuścić na razie rawy... Niech potrenuje JPG wpierw...![]()
I słuszna uwaga : ustawienie w aparacie balansu bieli... Może być "auto", ale to się nie zawsze sprawdza...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Co do balansu bieli to już się z tą funkcją zaprzyjaźniłamkiedyś siedziałam w trawie i robiłam zdjęcia (jednego kadru) z różnymi balansami bieli i później porównywałam zdjęcia ... obecnie najczęściej używam "balans bieli: Dzienne"
![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
troszkę lepiej ale też nie bardzo... :/ myślisz żeby wyostrzyć???
Zdaje się Saboor spróbował to w swojej wersji (https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1368051464) zrobić chociaż MZ nie wyszło to dobrze.
Aby to miało sens, musi być w kadrze więcej tego muru, cegła powinna być wyraźnie widoczna. Na zdjęciu starej cegielni, cegły komina są na tyle małe, że próba wydobycia ich struktury spowoduje pogorszenie jakości.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|