|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirku, koleżanka zacytowała nie dokładnie popularne powiedzenie, mnie jakby co to może "dech zapierać w piersiach", a ostatnio to już raczej w brzuchu... o ile jest tam jakikolwiek dech, poza wydechem.
"Polska język jest trudna język" puentując za scenariuszami filmowymi. Cóż nawet autochtonów tutejszych potrafi zapędzić w kozi róg.
Ale jeszcze pokolenie i takie dywagacje będą mogli prowadzić tylko przyszły Miodek z przyszłym Bralczykiem. Dzisiejsi aktywni facebook-owcy, już nie będą wiedzieli o jakich anachronizmach jest mowa.
Co do fotografii lepiej, ale faktura cegły gdzieś się po drodze zgubiła.
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.05.13 o 08:08
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mnie to aż tak bardzo nie razi. W końcu można się się zgodzić na pierś jako określenie tej części ciała/korpusu, z której wydobywa się głos (nie mylić z odgłosem), mieści się serce ("Z młodej piersi się wyrwało ...") i wypina się z dumy lub po/do medali.
Gorzej by było, gdyby zaparło jej deh w piersiach!
PS
Jeśli chodzi o zdjęcie, jest znacznie lepiej![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Helmuth- Cieszy mnie to bardzo...Naprawdę bardzo się starałam by zdjęcie było lepiej skadrowane i naświetlone. Poświęciłam temu dużo czasu. Kiedy zajechałam na miejsce (swoim ukochanym rowerem) zauważyłam że jakiś okropny łotr skosił trawę a razem z nią piękne "Mlecze"
. Postanowiłam jednak potraktować to jak zadanie i zrobić najlepiej jak się tylko da... tzn jak potrafię
apz- W jaki sposób wydobyć strukturę cegły, w takiej fotografii?
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
ładny kadr, postarałaś się, ale jakieś takie trochę ..... szare....
Poprawiłem ale niekoniecznie takie musi być....
To moje skrzywienie zawodowe, gdzie wszystko musi być Ok, niebo niebieskie . trawa zielona...itd.
gdy odnawiałem kiedyś stare obrazy olejne, które po latach były ledwo co widoczne, i po przetarciu specyfikiem własnego pomysłu okazuje się , że obraz ma piękne kolory....Do dzisiaj mnie to cieszy![]()
![]()
![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
W oryginalnej wersji było zupełnie szare... bawiąc się saturacją i balansem bieli nie chciałam przesadzić...w jaki sposób jeszcze można podkręcić kolory?
Nie chodzi o "podkręcenie" a raczej o przywrócenie im naturalnego wyglądu. Balans bieli powinnaś ustawić na etapie wywoływania raw-a. Z saturacją raczej ostrożnie.
Najczęściej, do przywrócenia naturalnych kolorów używam Poziomów. Spróbuj pobawić się suwaczkami poszczególnych kolorów, zobacz jak zmienia się obraz.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 9.05.13 o 09:53
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Tutaj rodzi się problem, muszę sprawdzić czy i jak można to zrobić...Niestety ale mój aparat nie zapisuje formatu rav(chyba), a tym bardziej nie wiem czy mogłabym otworzyć ten plik na swoim komputerze
![]()