Kapitalny strop na 137.
Bardzo fajnie że nadal nadajesz![]()
Kapitalny strop na 137.
Bardzo fajnie że nadal nadajesz![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Fajne zdjęcia, szczególnie mięsna sesja![]()
Oj, prawda, samo układanie górnych mozajek zajęło artystom około 3 lat.
---------- Post dodany o 21:12 ---------- Poprzedni post był o 21:10 ----------
Bodzip, mam tego jeszcze troszkę, mniej coraz ale na jeszcze kilka opowieści starczy
Dzięki za dobre słowo!
---------- Post dodany o 21:13 ---------- Poprzedni post był o 21:12 ----------
lisiajamka1, Witaj i zapraszam rozgość się i oglądaj do woli. Może jeszcze coś Ci się spodoba![]()
Świetny reportaż. Włochy są urocze i pięknie je pokazujesz.
E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8
Ach
z tej serii prawie każde jest świetne, a zwłaszcza 144, 149, 150
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kusisz tą Sycylią nieźle![]()
144 - ta winietka naturalna czy coś dokombinowywałeś?
150 i 151 ładne . Ładny widok na miasto . Ładne i urocze to miasto jest.![]()
Dzisiaj wracamy do Palermo, chcę Wam pokazać plac. Ale nie zwykły plac jakich wiele w Palermo, plac zwany Quattro Canti (oficjalna jednak nie używana przez miejscowych nazwa to Piazza Vigliena). Jest to barokowy plac zaprojektowany i zbudowany od 1608 do 1620 roku. Krzyżują się tam dwie główne ulice Palermo, Via Maqueda oraz Corso Vittorio Emanuele.
Ośmioboczny plac gdzie cztery boki stanowią ulice a pozostałe cztery prawie identyczne budynki z fontannami i rzeźbami czterech pór roku czterech Hiszpańskich Królów Sicilii oraz czterech patronek Palermo. Plac ten dzieli miasto na cztery dzielnice.
152.153.
154.
155.
156.
157.
![]()
Kolejnym placem Palermo godnym uwagi jest Politeama, trafiliśmy tam w drodze do Mondello o którym w następnej części. Na placu tym wzniesiony został w 1867 roku teatr Teatro Politeama. Od 2001 roku do dziś jest siedzibą sycylijskiej Orkiestry Symfonicznej. Jest to również miejsce spotkań wielu palermian.
158.159.
160.
161.
![]()