Gratuluję, cóż więcej pisać żeby nie słodzić. Nie zazdraszczam, nie zazdroszczębędę tam wcześniej, czy później Angkor Wat czeka na mnie, ja czekam na na Angkor Wat.
Gratuluję, cóż więcej pisać żeby nie słodzić. Nie zazdraszczam, nie zazdroszczębędę tam wcześniej, czy później Angkor Wat czeka na mnie, ja czekam na na Angkor Wat.
Kolejna wrzutke podziwiam, brawo za taka swietna relacje z wyprawy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
nareszcie, doczekałem się, super ta wrzuta ostatnia, uczta dla oczu normalnie...
Świątynie Ta Prom, Preah Khan i Ta Soum mają dodatkowe atrakcje, są nimi wspaniałe okazy drzew, których korzenie obrastają budowle.
118.
119.
120.
Świątynie wybudowane są z kamiennych bloków, pokrytych płaskorzeźbami. Podobno nie znajdziemy ani jednego niezdobionego kamienia.
121.
122.
123.
124.
Podczas zwiedzania, cały czas towarzyszą nam dzieci. Oferują różne drobne pamiątki i widokówki. Jest to również miejsce, gdzie kręcono film Tomb Raider.
125.
126. W korytarzu siedzi policjant, który opowiadał nam różne historie związane z tym miejscem. Na koniec rozmowy zaoferował by sobie wybrać dowolną część jego munduru jako pamiątkę, oczywiście nie za darmo.
Chwila na tankowanie paliwa. Szklane butelki są bardzo cenne, jeżeli kupujemy paliwo z butelką, musimy zapłacić kaucję.
127.
cdn.
Robi to niesamowite wrażenie. Na zdjęciach wygląda jakby korzenie ściekały z góry budowli do ziemi.
Jak byłem mały, to paręset metrów od domu mieliśmy jednostkę wojskową. Codziennie próbowaliśmy naciągnąć żołnierzy na orzełka z czapki, albo guzik z orzełkiem
Nie ma się co dziwić, każde flaszka po Jasiu Wędrowniczku![]()
The question is, who cares?
Kilka kadrów z Ta Soum.
128.
129.
130.
Ta dziewczynka bardzo ładnie recytowała angielskie nazwy wszystkich świątyń.
131.
Większość dzieci znała tylko angielskie liczebniki, czasem pytały jak mamy na imię i skąd przyjechaliśmy.
132.
Ta dziewczynka sprzedawała owoce.
133.
Ostatnie miejsce to Lolei, świątynia została zbudowana w 893 roku.
134.
135.
136.
W tym miejscu znajduje się malutki klasztor buddyjski.
137.
Z tyłu budynku mieści się kuchnia.
138.
139.
Kobieta sieka ryby na drobne kawałki, z tak rozdrobnionego mięsa robi małe kluski.
Na tacę można złożyć ofiarę w postaci pieniędzy lub produktów spożywczych.
Zęby tej kobiety są czarne a usta czerwone od śliny, ponieważ żuje betel, jest to popularna w południowej Azji używka. Ma działanie orzeźwiające i odkażające przewód pokarmowy. Betel to przede wszystkim liście pieprzu betelowego z przyprawami i dodatkiem mleka wapiennego.
140.
Przy klasztorze znajduje się szkoła. Są tutaj dwie zadaszone klasy.
141.
142.Mnich jest nauczycielem w szkole. Od dwóch lat zbierają pieniądze na komputer.
W świątyni, w miejscu gdzie posąg buddy został zniszczony, buduje się małe ołtarzyki,
143.
którymi opiekują się kobiety, pilnujące by nie wygasły świece i kadzidełka.
144.
cdn.
piesio pomaga zmywać talerze?139
Kolejna wrzutka i znowu ciężko wzrok oderwać. Super.
The question is, who cares?
a ja do tej relacji myślałem, że Kmerowie to mniejszość narodowa w Kambodży. Dzięki za oświecenie
Pamiętam z czasów okupacji Kambodży przez Czerwonych Kmerów relacje jak mordowano ludzi za fakt noszenia okularów oraz bezwzględny zakaz nauki czytania i pisania. Traume to oni będą mieli jeszcze przez kilka pokoleń.
XZ-2|D800E|moje 500px
Korzenie drzew robią piorunujace wrażenie.
Czy na tej wyprawie zdjecia robiłeś jednym aparatem, czy miałeś różne obiektywy podpięte do kilku body. Takie pytanie warsztatowe.
Wysłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Jak ktoś chce dowiedzieć się jak życie wyglądało z czasów "Czerwonych Khmerów" to polecam film "Pola śmierci".
Film dla ludzi o mocnej psychice.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||