Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 75

Wątek: Moje odczucia po 2 miesiącach z m4/3

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Odp: Moje odczucia po 2 miesiącach z m4/3

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Olek jako jedyny chyba miał linię alternatywnych kompaktów szerokokątnych (do wyboru były obiektywy ok. >35mm i >dwadzieścia kilka mm)

Był to bardzo fajnie zbudowany aparat, upstrzony przyciskami, o futurystycznej i zarazem bardzo wygodnej bryle. Jestem pewien, że powstanie remake, może nawet już powstaje jakieś ep
    Niestety i z tego zdjęcia dziś trochę już trącą myszką. Uboga dynamika, a szkło cechowała zauważalna ac. Ale miło wspominam...
    Jedyne zdjęcie, które mam na stronie (bo na dysku mam znacznie więcej) wygląda tak:
    http://as.elte-s.com/old/02/01/1.htm
    Ciekawostką jest to, że kilka godzin później ten kościółek spłonął doszczętnie. Drugą ciekawostką - że to replika kościółka, który spłonął, gdy byłem mały i także nastąpiło to w bardzo niedługim czasie, gdy go widziałem (kościół na Woli Justowskiej w Krakowie).
    no ładnie, zdjęcia dobrze chciało się sprzedać...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Czyli byłeś pierwszy na liście podejrzanych
    Pewno migawka iskrzyła...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Olek jako jedyny chyba miał linię alternatywnych kompaktów szerokokątnych (do wyboru były obiektywy ok. >35mm i >dwadzieścia kilka mm)
    Mnie jeszcze w dawnych czasach fascynował Nikon Coolpix 8400 8MP. Zakres 24-85mm,
    Nie znalazłem później tak szerokiego kąta w kompaktach.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Był to bardzo fajnie zbudowany aparat, upstrzony przyciskami, o futurystycznej i zarazem bardzo wygodnej bryle. Jestem pewien, że powstanie remake, może nawet już powstaje jakieś ep
    Uboga dynamika, a szkło cechowała zauważalna ac. Ale miło wspominam...
    Chłopcy, od praktyka (aparat pracował jeszcze kilka lat temu): na Sandisku (chyba; czasy D70) Ultra II ten aparat zapisywał 4 MPx rawa/tifa 39 sekund!
    O baterii i tylko iso 320 nie wspomnę. Z plusów: rewelacyjne kolory i pomiar błysku z taką dużą lampą (nie pamiętam symbolu).
    Ciekawostka: zastąpił go pra pra pra wnuczek XZ-1
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Chłopcy, od praktyka (aparat pracował jeszcze kilka lat temu): na Sandisku (chyba; czasy D70) Ultra II ten aparat zapisywał 4 MPx rawa/tifa 39 sekund!
    O baterii i tylko iso 320 nie wspomnę. Z plusów: rewelacyjne kolory i pomiar błysku z taką dużą lampą (nie pamiętam symbolu).
    Jak dla mnie kolory to on miał tylko poprawne, przypominał raczej stonowane slajdy. Bez grzebania w szopie było tak se. No, ale to preferencje własne, każdy miał inne. Może właśnie te ''slajdy'' tak cieszyły, bo wychodziły same z siebie, a w tamtych czasach szop to była wiedza kapłanów faraona...
    A co do czasów... poooowooooliii. Baterie bardzo lubił, a czułość w zasadzie była jedna Ta duża lampa to był młotek Metza, bo nic innego nie dawało rady z 80 iso
    Ot, taki czas cyfrowych pionierów...

| OlyJedi Awatar PASQD
    Mieszka w
    SheikhCity
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Mam PENa epl3 od 2 miesięcy, kupionego na mikołaja od slawka.... To takie moje nocne przemyślenia, może kogoś skłonią do refleksji nad ciężarem swoich gratów i stanem kręgosłupa
    Mam podobnie. Wyprzedałem już prawie całą ciężką graciarnie. Tego co zostało nie wyciągam z szafy.

Teraz mam jeden korpus i jedną jasną stałkę. Robię nimi 100% zdjęć. Jestem zadowolony.
    Czasami biję się z myślami, żeby dokupić kolejne słoiki, ale na razie nie poddaję się marketingowi.
    X-T1, 27mm, 56mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Długo dojrzewałem do zrezygnowania z lustrzanki. Ale klamoty leżały przez 1,5 roku w szafie, bo nie chciało mi się nosić. Ostatni argument "jakoś głupio tak nie mieć lustrzanki" poszedł się paść i zostałem z mikrusami.

Czasem tylko robiąc zdjęcia smutno mi, że nie mogę utrzymać z ręki metodą "na zombie" czasu 1/20 przy szerokim obiektywie. Lustrzanką utrzymywałem bez problemu, nawet dłuższe. Ale coś za coś. Kiepsko się robi foty*, ale dobrze się nosi. Wybrałem drugie.

* Pierwszy mikrus z "lustrzankowym" trzymaniem to OMD z gripami. Ale na razie za drogi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PASQD Zobacz posta
    Mam podobnie. Wyprzedałem już prawie całą ciężką graciarnie. Tego co zostało nie wyciągam z szafy.

Teraz mam jeden korpus i jedną jasną stałkę. Robię nimi 100% zdjęć. Jestem zadowolony.
    Czasami biję się z myślami, żeby dokupić kolejne słoiki, ale na razie nie poddaję się marketingowi.
    Marketing marketingiem, ale czasami warto. Oczywiście jeżeli ktoś zdjecia robi, a nie kolekcjonuje obiektywy.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PASQD Zobacz posta
    Czas chyba kupić 12-60, tanie jak nigdy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Mnie przed wysprzedażą całego systemu 4/3 powstrzymuje jeszcze posiadana obudowa podwodna.
    Olympus choć robi niezłe tanie obudowy dał ciała z wykorzystaniem wizjera w OM-D a ja obawiam się, że nie dam sobie rady z samym LV przy makro. Tylko moje dziecko jeszcze nosi E-3 z tele na ptaszki.