Może o D30 pisałeś?
Ed. doczytałem, że faktycznie w pierwszym poście było o D30. Łatwo pomylić z 30D![]()
Może o D30 pisałeś?
Ed. doczytałem, że faktycznie w pierwszym poście było o D30. Łatwo pomylić z 30D![]()
Ostatnio edytowane przez fret ; 4.02.13 o 23:33
http://pl.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_D30Fm0?full-exif=true
wielosystemowy
ta prehistoria kosztowała mnie D4 z 6 stałkami, ale to była konieczność i był lepszy niż olympus 2100- można z niego było wyciągnąć 70/110 plakat i wytrzymałość max ok 30 000 klatek, przy nim G5 w studio był rewelacyjny, a szczęśliwy byłem chyba jeszcze bardziej w dniu którym się go pozbyłem i kupiłem D100
wielosystemowy
weź pod uwagę, że 2001 roku olympus ze swoim modelem e10, był naprawdę wizjonerem i prekursorem (aż szkoda, że po modelu e20 zaprzestał, kontynuacją tej linii, następcą był sony r1), obiektyw fakt, że zaczynał od 35mm, ale już kończył na 140 i to przy świetle 2,0-2,4 (pozazdrościć dziś) przy większej matrycy niż seria xz, dodatkowo, odchylany wyświetlacz i dwie karty pamięci, wizjer, gdybym na początku nie podał symbolu to można by śmiało ten opis dopasować no nowego aparatu
wielosystemowy
I tak oto przeszliśmy do historii aparatów fotograficznych, miło powspominać![]()
Olek jako jedyny chyba miał linię alternatywnych kompaktów szerokokątnych (do wyboru były obiektywy ok. >35mm i >dwadzieścia kilka mm)
Był to bardzo fajnie zbudowany aparat, upstrzony przyciskami, o futurystycznej i zarazem bardzo wygodnej bryle. Jestem pewien, że powstanie remake, może nawet już powstaje jakieś ep
Niestety i z tego zdjęcia dziś trochę już trącą myszką. Uboga dynamika, a szkło cechowała zauważalna ac. Ale miło wspominam...
Jedyne zdjęcie, które mam na stronie (bo na dysku mam znacznie więcej) wygląda tak:
http://as.elte-s.com/old/02/01/1.htm
Ciekawostką jest to, że kilka godzin później ten kościółek spłonął doszczętnie. Drugą ciekawostką - że to replika kościółka, który spłonął, gdy byłem mały i także nastąpiło to w bardzo niedługim czasie, gdy go widziałem (kościół na Woli Justowskiej w Krakowie).